Antena Căutare

Masa de Paște va fi mai scumpă în 2022. Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie

Masa de Paște 2022 va fi mai costisitoare decât cea de anul trecut, iar prețurile afișate la mijlocul lunii aprilie se vor schimba până în Vinerea Mare. Mai ales cele la carnea de miel sau oaie, care oricum e mai scumpă decât în 2021. Iată cât costă un kilogram la crescătorii de animale și în marile hipermarketuri.

o femeie in varsta si un barbat la cumparaturi langa un raft de carne
Masa de Paște 2022 va fi mai costisitoare decât cea de anul trecut, iar prețurile afișate la mijlocul lunii aprilie se vor schimba până în Vinerea Mare. Mai ales cele la carnea de miel sau oaie, care oricum e mai scumpă decât în 2021. Iată cât costă un kilogram la crescătorii de animale și în marile hipermarketuri. | Shutterstock.com

Războiul din Ucraina a dus la majorarea prețurilor. Toate sectoarele sunt afectate, iar românii resimt tot mai acut creșterea costurilor.

Paștele este o sărbătoare la care masa și casa sunt pline. Nu lipsesc ouăle vopsite, cozonacul pufos, drobul și nici friptura de miel.

Din păcate, toate s-au scumpit, observă oamenii, care sunt conștienți că vor fi nevoiți să scoată sume mari din buzunar pentru a se bucura de aceste preparate în cele trei zile de Paște.

Cât costă carnea de miel/oaie la crescători

În 2021, kilogramul de miel viu se vindea cu 14-15 lei. Acum prețul e mult mai mare, respectiv 20 de lei. La fel se întâmplă în cazul kilogramului de miel la carcasă care s-a scumpit cu 10-15 lei.

„Preţurile au crescut, dar cu apoximativ 50 la sută faţă de anul trecut. A crescut ceva, dar nu chiar în aport cu cobustibilii şi cu alte scumpiri. Dacă ne vedem de treabă, nu o să fie un an rău. Cine mâncă miel, cine a mâncat în fiecare an, nu cred că se uită neapărat la cât costă.

Şi până la urmă, la ce nu a crescut preţul”, a declarat Costel Branga, crescător de animale din Satchinez (judeţul Timiş), pentru publicația Adevărul.

La rafturi, prețurile sunt și mai piperate. Totuși, comercianții nu se tem că produsele vor rămâne nevândute căci există o mulțime de persoane care preferă să consume carne de miel/oaie de Paște.

Citește și: Paste 2022. Ce tradiții și obiceiuri respectă românii în Săptămâna Mare

Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie în supermarketuri

În 2022, carnea de miel a ajuns un lux pe care puțini români și-l permit de Paște. În supermarketuri prețurile au explodat și oamenii sunt uimiți când le găsesc la raft, cu toate că se așteptau la scumpiri.

În unul dintre marele supermarketuri de la noi, kilogramul de carne de miel cu os costă 54,99. Tot la același magazin, 300 de grame de frigărui de mierl irlandez în sos Gyros costă 29,99 lei.

Nu este un caz singular căci la concurență prețul unui miel întreg la vrac, care cântărește 12 kilograme, este de 600 lei. Asta înseamnă un cost de 50 de lei pe kilogram.

Anul trecut, prețul nu atingea aceste numere nici măcar cu două zile înainte de Paște. În 2021, un kilogram de carne de miel sau oaie costa maxim 40 de lei.

Citește și: De ce nu e bine sa te tunzi în săptămâna de dinaintea Pastelui. Ce se întâmplă dacă faci asta în Vinerea Mare

S-a majorat limita de viteză pentru o categorie de drumuri din România. De când se aplică modificarea... Cât de sănătoase sunt produsele de post, de fapt. Ce alimente reprezintă o adevărată capcană și ce ar trebui să consumăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x