Antena Căutare

Papa Francisc, mesaj emoționant în limba română pe Twitter, la finalul vizitei în România

La finalul vizitei istorice în România, Papa Francisc a postat un mesaj emoționant pe Twitter, adresat românilor. Suveranul Pontif a vizitat țara noastră în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, vizita sa va marca istoria următorilor ani

La finalul vizitei istorice în România, Papa Francisc a postat un mesaj emoționant pe Twitter, adresat românilor. Suveranul Pontif a vizitat țara noastră în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, vizita sa va marca istoria următorilor ani

Vizita apostolică a Papei Francisc în România s-a încheiat ieri, 2 iunie 2019. Înainte să părăsească țara, duminică seara, Suveranul Pontif a postat un mesaj emoționant în limba română pe Twitter. Papa Francisc a efectuat o vizită de 3 zile în țara noastră, vizitând orașe precum București, Șumuleu-Ciuc, Iași și Blaj.

Mesajul lui Papa Francisc în limba română

"Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria va încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței", este mesajul transmis românilor de Suveranul Pontif.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ultima zi a vizitei Papei Francisc în România

Papa Francisc a sosit duminică la Blaj, unde 100.000 de oameni l-au aşteptat pe traseu şi pe Câmpia Libertăţii. La intrarea în oraş, Papa s-a urcat în papamobil.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au sosit pe Câmpia Libertăţii, fiind aclamaţi de mulţime. Şapte episcopi greco-catolici martiri, reprezentanţi ai Bisericii Române Unite - Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu - vor fi beatificaţi în cadrul ceremoniei de duminică, în ultima zi a vizitei Papei Francisc în România.

Suveranul Pontif a cerut iertare romilor din Blaj, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, au fost discriminaţi, maltrataţi, discriminaţi.

"Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, v-am discriminat, maltratat şi v-m privit într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain, şi nu a lui Abel", a spus Suveranul Pontif în discursul rosit în biserica din carterul "Barbu Lăutaru", din Blaj, locuit preponderent de romi.

Mesajul de rămas-bun al Papei Francisc

Papa Francisc a transmis un nou mesaj pentru români. Suveranul Pontif a mulțumit tuturor pentru primirea călduroasă din țara noastră și a afirmat, pe Câmpia Libertăţii, de la Blaj, că aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate.

“Adresez un salut plin de afecțiune și de recunoștință preafericirii voastre cardinalul Lucian Mureșan, îi salut pe credincioșii catolici, episcopii, preoții, persoanele consacrate și credincioșii laici din București și Iași, precum și credincioșii veniți la Șumuleu Ciuc. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi și de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare. Aici la Blaj, pământ de martiriu de libertate și de milostivire vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice, care de trei secole dați mărturie cu ardoare apostolică despre credința voastră.

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetățenilor României, care în decursul istoriei s-au încredințat mereu mijlocirii ei. Ei vă încredințez pe voi toți și îi cer să vă călăuzească pe drumul de credință, pentru a înainta spre un viitor de un autentic progres și de pace și pentru a contribui la construirea unei patrii din ce în ce mai dreaptă, mai armonioasă și mai fraternă”, a fost mesajul Papei Francisc.

Citește și :

Rugăciunea de suflet a lui Papa Francisc, învățată de la bunica sa: ”Mi-a marcat drumul credinței”

Papa Francisc la București: Ce semnifică Rozariul și de ce să spui Rugăciunile Rozariului

Un tânăr de 18 ani a murit sub ochii iubitei lui, din cauza cancerului! Mesajul sfâșietor făcut public: ”Eram atât de în... Cinci recomandări pentru fotografia pe timp de ploaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x