Antena Căutare

"Paperman", iubirea perfecta cu milioane de vizualizari

Sapte minute de perfectiune animata. Asa au catalogat criticii filmuletul scos in noiembrie 2012 de cei de la Walt Disney Animation Studios.

Pe numele sau "Paperman", agatat pe Youtube pe 29 ianuarie 2013, a adunat un milion de vizualizari in 24 de ore, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat si a castigat Annie Award pentru cel mai bun subiect. Creatorul sau, John Kahrs si-a explicat succesul prin tehnica inovativa ce combina principiile animatiei 2D cu principiile animatiei computerizate. Practic, animatorii au posibilitatea sa faca orice modificare asupra produsului, indiferent de stadiul proiectului.

"Paperman", in traduce omul cu hartia, se inscrie pe orbita povestilor care fac istorie. Vorbeste despre iubire si, in esenta, despre cat de putin rational dar subtil e momentul in care doi oameni se intalnesc, ajung sa se indragosteasca si sa ramana unul langa celalalt.

Si totul de la o pala de vant, in New-York-ul anilor '40, pe un peron de tren. O poveste cu un baiat, o fata, o eterna urma de ruj. Si, deloc paradoxal, multa hartie.

Ca sa suporte probabil intreaga istorie a...iubirii. Pur si simplu - perfect!

*animatia computerizata presupune generarea separata a tuturor componentelor unui produs, dupa parametrii prestabiliti. Etapa finala a unui proiect animat este de a "lipi" aceste parti, fara a avea posibilitatea de a modifica produsul. In termeni de specialitate, in animatia 3D, toate frame-urile sunt randate dupa ce sunt modelate. In 2D, acestea pot fi modificate, dand un aspect natural.

VIDEO! Se poate intampla doar in Rusia: parcare intr-un mare, dar mare stil!!!... Horoscopul zilei, cu Anca Martin: Vezi ce iti rezerva astrele pe 4 februarie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x