Pericolul ascuns din sarea de masa. Ce ingredient nociv nu apare pe etichetă

Te-ai întrebat vreodată ce ingrediente ascunde sarea de masă obișnuită?

Ce element se ascunde în sarea de masă

Shutterstock

Potrivit National Geographic, un studiu recent a demonstrat că sarea de masă conține urme de microplastic.

Microplasticul din sarea de mare a fost descoperit în urmă cu mai mulți ani, însă nu s-a știut exact ce cantitate se află în celelalte tipuri de sare.

Potrivit unui studiu recent realizat de cercetători din Coreea de Sud și Greenpeace din Asia de Est, 90% din sarea de masă din întreaga lume conține microplastic. În studiu, au fost testate 39 de branduri de sare, dintre care 36 aveau urme de microplastic în ele.

Potrivit unui studiu recent, 90% din sarea de masă conține microplastic

”Rezultatele acestui studiu sugerează că ingerarea de microplastic via produse marine are o corelație puternică privind emisiile din regiune,” a declarat Seung-Kyu Kim, cercetător marin în cadrul Universității Naționale Incheon din Coreea de Sud.

Citește și: Ingredientul periculos care se ascunde în mâncare. De ce e atât de nociv pentru planetă

În studiu au fost incluse mostre de sare din 21 de țări din Europa, America de Nord și Sud, Africa și Asia. Singurele 3 brand-uri de sare care nu conțineau microplastic proveneau din Taiwan (sare de mare rafinată), China (sare de salină rafinată) și Franța (sare de mare produsă prin evaporare solară).

Densitatea microplasticului diferea în functie de brand, dar cele din Asia aveau cele mai mari cantități, în special în cele care proveneau din Indonezia, țara cu a doua cea mai mare poluare de plastic din lume.

Nu e singurul studiu care corelează microplasticul și sarea.

Cât de nociv e plasticul din sare

Noul studiu estimează că un adult consumă în jur de 2.000 de particule de microplastic pe an din sare.

Citește și: Cum arată un aliment fast food expirat de 8 ani. Ce au descoperit medicii despre ingredientele din el

Un studiu separat realizat de Universitatea din York, Marea Britanie, a concluzionat că încă nu există suficiente informații despre cum afectează corpul uman prezența microplasticului în sare, unul dintre cele mai consumate ingrediente din lume.

Ultimele știri