Antena Căutare

Pfizer anunță categoria de vârstă pentru care vaccinul oferă protecție pe termen lung. Adolescenţii de 12-15 ani pot fi protejați

Adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani ar fi protejați pe termen lung împotriva virusului în stadiu avansat dacă sunt vaccinați împotriva Covid-19, potrivit unui studiu realizat pe această categorie de vârstă, transmite Reuters.

vaccin pfizer Galerie
Adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani ar fi protejați pe termen lung împotriva virusului în stadiu avansat dacă sunt vaccinați împotriva Covid-19, potrivit unui studiu realizat pe această categorie de vârstă, transmite Reuters. | Getty

Datele pe termen lung vor sprijini cererile planificate pentru aprobarea completă de către autorităţile de reglementare a vaccinului pentru grupa de vârstă 12-15 ani, în Statele Unite şi în întreaga lume.

Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani

O serie de două doze de vaccin a arătat lo eficacitate de 100% e împotriva Covid-19, măsurată de la şapte zile până la peste patru luni după a doua doză, a spus compania.

Pfizer şi BioNTech vor solicita autorizaţie pentru o doză de 30 de micrograme de vaccin pentru persoane cu vârsta de cel puţin 12 ani, potrivit news.ro.

Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA în luna mai şi a fost aprobat pe deplin pentru utilizare la persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani în august.

Citește și: Austria îi obligă pe cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19 începând de la 1 februarie

Ce reacții adverse s-au înregistrat la minori. Dezbatere pe seama riscului miocarditei cauzate de vaccin

Pfizer a prezentat, pentru a-şi susţine cererea de autorizare, rezultatele unui studiu clinic care arată că vaccinul are o eficienţă de 90,7% în prevenirea formelor simptomatice ale bolii la copii în vârste de cinci până la 11 ani.

”Vaccinarea va ajuta la asigurarea unei învăţări în clasă”, ”crucială în dezvoltarea copilului”, a argumentat un reprezentant Pfizer, William Gruber, potrivit news.ro.

De asemenea, copiii ”joacă un rol important în transmiterea” virusului în rândul populaţiei generale, a adăugat el. Înaintea reuniunii, FDA a publicat propria interpretare a datelor, care înclină în mod clar în favoarea autorizării.

Această inflamare a muşchului cardiac este un efect secundar care a fost detectat la adolesecnţi şi adulţi tineri - mai ales la băieţi - în urma vaccinării cu Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Autorităţile sanitare au confirmat aproape 880 de cazuri - peste 600 sunt de evaluat -, dintre care 830 au necesitat spitalizarea. Cel puţin 790 de tineri au fost externaţi între timp şi nu s-a înregistrat niciun deces.

Citește și: Societatea de Obstetrică şi Ginecologie, apel pentru gravide. De ce le îndeamnă să se vaccineze împotriva Covid-19: „Nu amânați”

În rândul celor 3.000 de copii vaccinaţi în timpul testelor clinice Pfizer nu s-a înregistrat niciun caz de miocardită. Experţii cred că acest efect secundar urmează să fie mai rar la copiii mici, întrucât ar fi legat de nivelul testosteronului. Însă acest lucru nu înseamnă că nu există niciun risc, spun ei.

Analiza FDA preconizează că numărul ”problemelor clinice semnificative” legate de covid-19 evitate prin vaccinare ”va contrabalansa în mod clar surplusul de cazuri de miocardită”, potrivit News.ro.

Un membru al comitetului, dr. Paul Offit, s-a declarat asigurat de faptul că dozarea pentru copii este mai slabă - 10 micrograme pe doză în loc de 30 de micrograme în cazul grupurilor mai în vârstă.

Citește și: Cine se poate vaccina cu doza trei de Moderna. Doar pentru o anunită categorie de vârstă este recomandat serul a treia oară

Aubree, o fetiță de numai doi ani, face senzație datorită părului ei extrem de lung. Cum arată copila și ce spune mama e... O americancă a creat furie pe internet prin postarea unor reguli extrem de controversate pentru o “căsnicie creștină fer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x