Antena Căutare

Pictura "Batran in costum militar", a lui Rembrandt, ascunde un alt portret!

Un scaner sofisticat cu raze X a scos la iveala secretul ascuns al unei capodopere a pictorului flamand Rembrandt Harmenszoon van Rijn, scrie dasy.de. Cercetatorii au descoperit ca pictura "Batran in costum militar", realizata in anul 1631, ascunde un alt portret.

Initial, pictura a fost analizata cu ajutorul unui scaner in infrarosu, al unuia cu neutroni si respectiv cu un scaner conventional cu raze X, insa rezultatele nu au fost pe masura asteparilor. "Problema a fost ca Rembrant a folosit aceleasi vopsele, cu aceasi compozitie chimica, atat pentru pictura initiala, cat si pentru cea care o acopera", a declarat un expert.

Noua tehnologie, insa, mult mai avansata, poate trece prin diferitele straturi de vopsea aplicate. "Experimentele noastre demonstreaza ca este posibil sa dezvaluim o mare parte din imaginea ascunsa", a declarat Matthias Alfeld, de la Universitatea din Antwerp.

Rezultatele ultimelor scanari vor fi publicate in "Journal of Analytical Atomic Spectrometryle".

Capodopera lui Rembrandt, "Batran in costum militar", se afla la Muzeul J. Paul Getty din Los Angeles. Vezi AICI imaginea ascunsa!

sursa: Jurnalul National

foto: flickr.com

Cativa tineri din Paraguay fac instrumente muzicale din deseuri! ... Inimioarele iti transforma casa intr-un loc magic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x