Căutare Live

Pielea micuței Harper Foy arată ca de plastic. De ce condiție suferă fetița de doar 5 ani

O fetița de doar 5 ani din Statele Unite ale Americii se confruntă cu o problemă de piele extrem de rară.

De ce arată pielea micuței Harper Foy așa

Shutterstock

Harper Foy, din Seattle, statul Washington, din Statele Unite ale Americii, se confruntă cu o problemă neobișnuită, ce îi face pielea să arate ca de plastic.

Puțini știu, atunci când o văd, că micuța Foy s-a născut cu o condiție genetică extrem de rară, ce oferă acest aspect pielii sale.

Pielea micuței Haper Foy crește de 10 ori mai repede decât pielea obișnuită

Harper Foy s-a născut cu o condiție genetică extrem de rară, numită Harlequin Ichthyosis, ce îi forțează pielea să crească de 10 ori mai repede decât pielea obișnuită.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu gemenii siamezi Shivanath și Shivram Sahu, care au refuzat să fie despărțiți prin operație

”Harper s-a născut cu o condiție a pielii extrem de rară, numită Harlequin Ichthyosis,” a declarat mama micuței, Angie, într-un mini-documentar publicat pe canalul de YouTube Truly.

”Am aflat că are această condiție în aceeași zi în care am născut-o. Mi-au zis că avea șanse de 50% să supraviețuiască, mi-era foarte frică și eram anxioasă pentru că nu știam ce e.”

”Ea are cea mai rară formă a condiției. Atunci când s-a născut, mi-au zis că e a13-a persoană identificată așa, în viață, în Statele Unite ale Americii,” a continuat Angie.

Citește și: A decis să își îndepărteze nasul. De ce a fost nevoită să renunțe la el și cum arăta înainte de operație

”Condiția lui Harper poate fi destul de dureroasă dacă nu o tratăm și nu îi dăm tratamentul de care are nevoie pielea ei,” a declarat tatăl micuței, Kevin. ”Pot să apară crăpături mari pe picioarele ei, ce nu o lasă să meargă sau să alerge. Apar crăpături pe mâinile ei și sunt uscate, urechile ei, gâtul ei, fața ei, toate pot ajunge foarte uscate. Dacă se scarpină, sângerează.”

”Din moment ce îi crește pielea de 10 ori mai repede, metabolismul ei e foarte rapid, așa că îi e foame și sete constant,” a continuat Angie. ”Își face baie de 2-3 ori pe zi, timp de aproape o oră. Alternăm baia cu dușul.”

”Și eu și soțul meu avem o genă ce afectează condiția ei,” a continuat mama micuței. ”Ne dăm cu cremă de 5-7 ori pe zi, pentru a ne asigura că are pielea hidratată, pentru că dacă nu facem asta, o mănâncă și după sângerează și poate face infecții.”

În ciuda obstacolelor prin care trece micuța Harper Foy, ea continuă să se bucure de viață. ”Harper adoră să se joace cu fratele ei, tot felul de activități,” a declarat tatăl ei. ”Trebuie să aibă încredere în ea și jobul nostru ca părinți, acum, e să o facem să aibă încredere în ea.”

S-a îmbrăcat ca o mireasă la nunta fiului ei. Cât de mult semăna rochie soacrei cu cea a miresei... Amer Ismail cântărea 213 kilograme atunci când a mâncat 18 hotdogi și viața i s-a schimbat radical. Ce a pățit...
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x