Antena Căutare

Pigasso a murit. Tablourile scroafei-artist se vindeau cu peste 1 milion de dolari

Pigasso este unul dintre cele mai celebre animale cu abiltăți artistice. Povestea acestuia a făcut înconjurul lumii, uimind cu talentul său.

colaj Pigasso, scroafa artistă în timp ce pictează
Pigasso a fost desemnată „cea mai de succes artistă non-umană din istoria lumii” | Youtube

Pigasso a ajuns „cea mai de succes artistă non-umană din istoria lumii”, potrivit unei surse. Aceasta și-a câștigat fanii cu tablourile inedite. Ea a fost botezată după Pablo Picasso.

Citește și: Cea mai mare felină din Europa și-a făcut apariția în România. Cum arată și în ce zonă a țării a putut fi surprinsă

Pigasso a murit. Tablourile scroafei-artist se vindeau cu peste 1 milion de dolari

Scroafa a fot botezată Pigasso după ce a uimit întrega lume cu telentul la pictură. Tablourile acesteia s-au vândut pe sume uriașe, proprietara acesteia adunând o avere.

Citește și: Creatura care a uimit o lume întreagă. Se credea dispărută din anul 1936, dar și-a făcut din nou apariția pe o plajă din Africa

Joanne Lefson a dat trista veste conform căreia Pigasso a decedat. Aceasta a specificat că scroafa a murit din cauza artritei reumatoide cronice. În ultima perioadă, ajunsese să aibă probleme grave la picioarele din spate. Pigasso a murit la vârsta de 8 ani. Aceasta cântărea 450 de kilograme.

Citește și: Cum arată vițelul care s-a născut cu două capete. Animalul îi sperie pe internauții din toată lumea

Scroafa a trăit - și a pictat - la Farm Sanctuary SA, o fundație non-profit care are ca scop protejarea animalelor de fermă salvate de diverși activiști. În cinstea ei a fost realizat și un blog, unde urmăritorii pot fi la curent cu tot ce are legătură cu Pigasso. Tot de acolo se pot achiziționa și tablourile realizate în decursul celor opt ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce este „creatura” cu două gheare și coadă pe care un bărbat o mângâie, fără reținere. Vietatea a pus pe gânduri internauții

„E foarte trist că o astfel de figură inspiratoare pentru starea de bine a animalelor s-a stins. Dar celebrăm și o viață trăită bine, și diferența profundă pe care a făcut-o”, ar fi transmis Joanne.

Joanne Lefson este o activistă pentru drepturile și protecția animalelor și o salvase pe Pigasso dintr-un abator din Africa de Sud.

Citește și: Animalul care și-a făcut din nou apariția după 30 de ani în România. Ce este și cum arată

„Pigcasso ar fi devenit slănină în decurs de 6 luni. În schimb, ea a fost salvată și a crescut pentru a inspira milioane de oameni să reconsidere ceea ce mănâncă, prin talentul ei extraordinar”, a mai adăugat femeia.

Tablourile lui Pigasso s-au vândut pe sume impresionante, iar printre clienți s-au numărat și nume răsunătoare, printre care și Ed Westwick, Rafael Nadal și Jane Goodall.

Citește și: O fată a salvat un animal, crezând că e un pui de pisică, dar când a crescut și-a dat seama că se înșelase. Ce era, de fapt

Abilitățile lui Pigasso au fost descoperite după ce Joanne i-a pus o pensulă în gură, iar scroafa a început să picteze. Pigasso chiar se semna pe fiecare tablou, înmuindu-și râtul în vopsea roșie, după care depunând amprenta pe pânză.

„Moștenirea ei este dusă mai departe și e misiunea noastră de a inspira o lume mai blândă și mai durabilă pentru toți”, a mai adăugat Joanne.

Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic carne crudă de pui, timp de 200 de zile. Cum s-a terminat experimentul... Doi tineri au găsit o creatură ciudată în grădină, au băgat-o în casă și au crescut-o până când și-au dat seama ce era, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x