Antena Căutare

Cea mai mare felină din Europa și-a făcut apariția în România. Cum arată și în ce zonă a țării a putut fi surprinsă

Camerele de luat vederi au suprins cea mai mare felină din Europa chiar în țara noastră. Iată cum arată cele două exemplare care au ieșit la iveală și în ce zonă au fost văzute mai exact.

Imagine cu o pădure pe timp de iarnă Galerie
Cea mai mare felină din Europa și-a făcut apariția în România. | Shutterstock/ Parcul Natural Apuseni

Recent, au apărut imagini suprinzătoare cu două feline care fac parte din cea mai mare specie de feline din Europa chiar într-o pădure cunoscută de la noi din țară.

Citește și: Fiara marină neidentificabilă, fără ochi, a eșuat la malul mării. Trecătorii sunt înspăimântați de fenomenul bizar. Cum arată

Internauții au fost surprinși de exemplarele superbe și le-au apreciat în număr foarte mare.

Iată cât de frumoase sunt cele două feline și cum au fost suprinse de camerele de supraveghere.

Cea mai mare felină din Europa și-a făcut apariția în România

Deși cea mai mare populație de râși din întreaga Europă se găsește în România, aceste feline stau foarte bine ascunse de ochii privitorilor. Trăind în zone izolate, râșii sunt foarte rari la vedere, iar oamenii rămân uimiți de frumusețea exemplarelor ori de câte ori au ocazia să le vadă.

Râșii sunt animale carnivore, discrete și care fac tot posibilul să stea cât mai departe de populație. Această specie se remarcă prin faptul că trăiesc și vânează pe cont propriu și prin capacitatea de a nu scoate zgomote atunci când se deplasează pentru a-și căuta hrana.

Totodată, capacitatea de a face salturi uriașe le face atât de speciale pe felinele care i-au luat prin suprindere pe români zilele trecute.

„Imagini foarte frumoase cu doi râși într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, într-o filmare efectuată cu o cameră de monitorizare a faunei.” au transmis reprezentanții parcului într-un videoclip pe care l-au urcat pe pagina oficială de YouTube.

Citește și: Cum arată vițelul care s-a născut cu două capete. Animalul îi sperie pe internauții din toată lumea

Iată videoclipul care a fost filmat de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Creatură marină care ar putea lupta împotriva cancerului. Ce este, de fapt, ciudățenia alunecoasă și țepoasă

Râșii sunt animale cu un auz și cu un miros extrem de puternice și dezvoltate. Felinele au și o vedere nocturnă foarte bună, motiv pentru care sunt considerate atât de capabile să vâneze pe timp de noapte.

De obicei, râșii sunt obișnuiți să vâneze căprioare, capre negre, păsări și rozătoare atunci când le este foarte foame. Aceștia preferă șoarecii, iepurii, cerbii, saigalele și colunii, dar pot atenta și la animale domestice precum: găini, rațe, curcani, gâște și oi.

Faptul că la noi în țară se află un număr mare de râși îi bucură atât pe specialiști, cât și pe oamenii de rând. Prezența acestor feline demonstrează că ecosistemul țării este unul sănătos atât pentru aceste animale, cât și pentru lupi și urși.

În prezent, în România se estimează că ar exista un număr aproximativ de 1200 - 1500 de exemplare, în timp ce în restul Europei se estimează în jur de 9000 - 10 000 de râși.

Citește și: Șoarece „obsedat” de curățenie, surprins în timp ce așează lucrurile unui poștaș | VIDEO. Imagini desprinse parcă dintr-o animație

Specialiștii avertizează faptul că o întâlnire cu râsul poate fi fatală, și, tocmai, de aceea recomandă ca oamenii să stea departe de aceste animale frumoase, dar foarte periculoase.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x