Antena Căutare

Planul lui Elon Musk pentru primii muncitori trimiși pe Marte. Ce vor fi obligați oamenii să facă după ce vor ajunge în spațiu

Elon Musk are planuri mari pentru Marte, chiar dacă până în prezent nicio persoană nu a ajuns acolo. Cel mai bogat om din lume a anunțat că ar putea duce 1 milion de oameni pe Plantea Roșie până în 2050.

Planeta Marte Galerie
Planul lui Elon Musk pentru primii muncitori trimiși pe Marte. Ce vor fi obligați oamenii să facă după ce vor ajunge în spațiu | Getty

Popularea planetei Marte va putea începe când Terra va avea nave spațiale capabile să transporte 1.000 de oameni odată.

Următorul pas spre popularea planetei Marte ar fi eliberarea de dioxid de carbon prins sub suprafața planetei, pentru a o încălzi, lucru pe care l-a sugerat chiar Elon Musk. Studiile au arătat că nu există suficient dioxid de carbon sub suprafață pentru a provoca efectul de seră necesar pentru încălzirea planetei, informează IFLScience.

Deși nu există sufciente resurse pentru a transforma planeta Marte într-un loc prielnic vieții, Elon Musk este atașat de ideea populării altui loc din spațiu, ba chiar a scris pe Twitter mesajul „Nuke Mars!” (Bombardați atomic Marte!) în anul 2019 și a comandat numeroase tricouri imprimate cu această replică.

Citește și: Cele mai clare imagini de pe Marte. Fotografii care îți taie respirația surprinse recent pe Planeta Roșie

Când Elon Musk a fost întrebat despre criteriile după care vor fi selectate sutele de mii de marțieni, acesta a răspuns: „Trebuie să fie astfel încât toată lumea să poată merge dacă vrea, cu împrumuturi disponibile pentru cei care nu au bani”, potrivit IFLScience.

Ce vor face primii oameni trimiși pe Marte

O plecare pe Marte înseamnă bani extrem de mulți. Când a fost întrebat dacă acest lucru înseamnă că oamenii vor fi obligați să lucreze pentru acele împrumuturi, el a răspuns „Da. Vor fi o mulțime de locuri de muncă pe Marte!”.

În urma aceste replici, aumiți oameni au considerat că datoriile celor care au plecat de pe Terra îi vor urma pe Marte, devenind astfel prima colonie de tip închisoare a debitorilor interplanetari ai umanității.

Practic, primii oameni trimiși pe Marte vor munci pentru a-și plăti datoriile pe care le-au au în urma împrumuturilor făcute pentru a locui pe Planeta Roșie.

Vezi imagini cu planeta Marte în GALERIA FOTO

Elon Musk a dezvăluit naveta care va duce oameni pe planeta Marte. Cea mai puternică rachetă creată vreodată pe Pământ este prima piesă din planul omului de afaceri pentru a cuceri spaţiul. Un prim test ar putea avea loc chiar anul acesta. Elon Musk este unul dintre cei mai cunoscuţi afacerişti din lume şi deţine companiile SpaceX şi Tesla, care produce faimoasele maşini electrice cu acelaşi nume.

Citește și: Cele mai bune imagini cu planeta Marte, așa cum nu ai mai văzut vreodată! Fotografiile arată cel mai bine modul în care planeta ar fi percepută cu ochiul liber

Ani de-a rândul oamenii de știință de la NASA au trimis în spațiu rovere echipate cu camere pentru a afla cât mai multe detalii vizuale despre Marte, inclusiv relieful, culoare rocilor, dacă există sau nu apă și cât de prietenoasă ar fi planeta pentru o eventuală migrare a omenirii acolo.

Rochia care ”arată ca un sac de gunoi”, dar costă cât salariul pe o lună. Cum arată și ce preț enorm are... De ce au purtat fostele Prime Doamne ale SUA mov la inaugurare. Secretul din spatele ținutelor care au fascinat întreaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x