Antena Căutare

Fenomen astronomic! In aceasta noapte va avea loc o ploaie de stele

Va fi spectacol pe cerul Romaniei, in aceasta noapte. Stelele cazatoare, cunoscute ca Geminide, vor cadea cu sutele, in fiecare ora. Iar pasionatii le vor putea admira, cu ochiul liber. Asta daca vor putea face fata frigului.

In noptile obisnuite apar rar si dispar, intr-o fractiune de secunda. In cateva ore stelele cazatoare vor invada cerul.

In aceasta noapte, vom avea parte de un fenomen astronomic deosebit - Geminidele. Mai exact, vom putea vedea mai multe stele cazatoare, in jur de 120 pe ora, spun specialistii. Se vor deplasa atat de incet incat le vom putea admira cel putin o secunda, pe fiecare.

Acest curent meteoric provine din constelatia Gemenilor, de aceea se numesc Geminide. Acesti meteori sunt mai lenti si foarte luminosi in comparatie cu Perseidele.

Geminidele se vor putea vedea cel mai bine, in afara oraselor, unde poluarea si luminile artificiale sunt mai reduse. Pasionatii de astronomie sunt sfatuiti sa-si indrepte privirea la 45 de grade deasupra orizontului, in orice directie, timp de cel putin o ora.

Fenomenul Geminidelor a inceput acum mai mult de o saptamana, insa in aceasta noapte va atinge apogeul.

Secretul "Liniilor Nazca" din Peru, descifrat de un cercetator britanic... Spectacol pe cer, noaptea trecuta: Ploaie de stele cazatoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x