Antena Căutare

Poate schimba lumea! Un braşovean a inventat motorul care funcționează cu... magneţi!

Într-o lume în care poluarea şi noxele ating cote alarmante, un român a inventat motorul care funcționează cu o sursă de energie inepuizabilă: electromagnetismul.

Poate schimba lumea! Un braşovean a inventat motorul care funcționează cu... magneţi! Galerie
Gabriel Diaconu

Într-o lume în care poluarea şi noxele ating cote alarmante, un român a inventat motorul care funcționează cu o sursă de energie inepuizabilă: electromagnetismul.

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, putând să se autoacţioneze, motorul va înlocui aceste sisteme fotovoltaice şi eoliene greu de întreţinut. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, povesteşte Gabriel Diaconu, citat de bzb.ro.

Invenţie sa a fost brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), dar nimeni nu s-a arătat interesat să finanțeze motorul creat de român.

Până acum, cercetătorul a testat motorul pe un Trabant și a explicat că injectarea energiei magnetice în motoare este posibilă la fel ca orice combustibil.

Sursa: Yahoo News

Noile condiții în trenuri: băi calde la picioare şi operațiunea 'bere la bord''! Uite unde găsești cel mai dorit tren... E un caz la un milion! Sunt gemene, dar una e albă și alta neagră! Cum e posibil așa ceva?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x