Antena Căutare

Poți să faci și tu asta. Cum poți comprima o noapte de somn în câteva ore

Dacă ești un om căruia îi place să facă multe lucruri pe parcursul unei zile, probabil ai deseori senzația că nu îți ajunge timpul

Dacă ești un om căruia îi place să facă multe lucruri pe parcursul unei zile, probabil ai deseori senzația că nu îți ajunge timpul.

Acest lucru e amplificat de faptul că ai nevoie și de somn. Medicii recomandă aproximativ opt ore, dar dacă ai trecut prin liceu, facultate, masterat sau alte perioade solicitante, cu siguranță ai încercat să sfidezi regula asta. Dacă ești compus din același material genetic precum un om normal, probabil ai și eșuat lamentabil, sfârșind epuizat.

Ei bine, Akshat Rathi de la Quartz a încercat o metodă de odihnă pe care a consacrat-o însuși Leonardo da Vinci: somnul polifazic. Se crede că acesta nu dormea pe perioada nopții atât cât ar fi trebuit, ci doza somnul în mai multe intervale, pe perioada celor 24 de ore ale unei zile. Astfel, la fiecare patru ore, da Vinci ajunsese să doarmă 15 minute, limitându-și astfel timpul de somn la doar o oră și jumătate pe zi. Iar timpul pe care îl ”economisea” astfel îl putea folosi la realizarea creațiilor pentru care a devenit celebru.

Vezi aici cum poți comprima o noapte de somn în câteva ore.

Cum au fost umplute galantarele goale ale unei alimentare, pentru a primi vizita lui Ceaușescu, în '89. Tovarășul nu stă... Un băiețel de 4 ani a supraviețuit după ce a fost decapitat. Un străin i-a ținut capul lipit de gât...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x