Antena Căutare

Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori

Un tânăr adolescent în vârstă de 19 ani, pe nume Joseph Flavill, s-a trezit într-o altă lume, după ce s-a aflat timp de zece luni în comă. Acesta nu știe nimic despre pandemia de coronavirus, dar, umitor, a contractat de două ori virusul Covid-19. Cum a fost posibil?

Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori
Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori | shutterstock

Adolescentrul îşi revine treptat din comă, de trei săptămâni, fără să ştie nimic despre pandemia coroanvirus - cursa vaccinurilor, purtarea măştii, restricţiile sanitare care au devenit o realitate a societății moderne -, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Tânărul a suferit o leziune cerebrală şi a intrat în comă la 1 martie 2020, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce mergea pe o stradă în Burton upon Trent, un oraş din comitatul Staffordshire, în centrul Angliei, potrivit news.ro.

Accidentul a avut loc cu trei săptămâni înainte de prima izolare britanică.

De trei săptămâni, Joseph Flavill redevine în mod treptat conştient şi îşi recapătă uşor abilităţile. El a fost transferat de la Spitalul din Leicester într-un centru de îngrijire, pentru a-şi continua restabilirea.

Acesta a avut COVID-19 de două ori în comă, dar și-a revenit de fiecare dată. Se pare că virusul s-a transmis extrem de mult și de repede, iar organismul lui Joseph, fiind slăbit, a devenit o țintă ușoară.

Citește și: Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție când vor reveni în băncile școlii, din 8 februarie 2021

Povestea tânărului care a fost în comă de la începutul pandemiei și a contactat coronavirusul de două ori

Mătuşa sa, Sally Flavill, intervievată de The Guardian, mărturisește că adolescentul ”nu ştie nimic despre pandemie”, pentru că a stat în comă timp de zece luni, chiar de la început.

Potrivit rudelor sale, adolescentul îşi poate mişca din nou membrele, atunci când i se cere să facă acest lucru, şi poate interacţiona cu familia sa zâmbind sau clipind. Sally Flavill mai spune că tânărul ”începe să-şi recapete cunoştinţa”, dar că atât ea, cât şi restul familiei, ”nu ştiu, pur şi simplu, ce ştie el”, cu atât mai mult cu cât sunt ţinuţi la distanţă şi nu pot să-l viziteze din cauza restricţiilor impuse din cauza Covid-19.

Cu toate acestea, el a luptat împotriva virusului de două ori - o dată în spital și din nou la începutul acestui an, o dată în spital și din nou la începutul acestui an.

”Noi am vorbit cu el la telefon (prin apel video) şi încercăm să-l facem să înţeleagă că ne-ar plăcea să fim cu el, să-l ţinem de mână, dar că acest lucru nu este, pur şi simplu, posibil”, din cauza pandemiei, declară ea.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

”Acum un an, dacă mi s-ar fi spus un sfert din ceea ce avea să se întâmple, nu cred că aş fi dat crezare acestor evenimente. Nu ştiu deloc cum ar putea Joseph să conştientizeze ceea ce am trăit noi”, mai adaugă ea.

Însă, pentru moment, ”încercăm să nu ne complicăm viaţa”, continuă ea.

”Până acum, nu am avut cu adevărat timp să intrăm în detaliile pandemiei. Pare ireal, nu? Când ne vom putea întâlni din nou faţă în faţă, atunci vom avea ocazia să-i explicăm ceea ce s-a întâmplat”, spune aceasta.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

Pentru a-i susţine reabilitarea, familia lui Joseph Flavill a lansat o strângere de fonduri online, iar până miercuri a strâns 27.000 de euro.

Jade Purvis a vrut să se răzbune pe iubitul infidel și toți au amuțit. Cu cine a ales să meargă la altar: „Cred că am câ... Marcin Polek a renunțat la 2 alimente și a slăbit 106 kilograme într-un an! Cum arată azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x