Antena Căutare

Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție când vor reveni în băncile școlii, din 8 februarie 2021

Peste 2,4 milioane de elevi se vor întoarce pe băncile şcolilor din 8 februarie 2021. Toți cei care vor merge fizic în colectivitate sunt obligați să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului, iar cei care refuză să o facă vor fi taxați. Ce e întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție.

Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție când vor reveni în băncile școlii, din 8 februarie 2021
Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască de protecție când vor reveni în băncile școlii, din 8 februarie 2021 | shutterstock

Elevii vor merge la școală din 8 februarie! Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat decizia referitoare la prezenţa fizică a elevilor la cursuri din 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021.

Cele trei scenarii după care se va merge la școală:

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori - toată lumea merge la școală
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori - merg la școala cei mici și clasele 8-12.
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori - merg fizic la școală doar copiii de la grădiniță, clasele 1-4 la școală, restul învață în mediul online.

Localitățile care intră în carantină - în acest caz, toată lumea stă acasă, elevii vor învăța în continuare în mediul online.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte mască

80 la sută dintre elevi se vor întoarce pe băncile şcolilor din 8 februarie când începe cel de-al doilea semestru şcolar, iar cei care vor refuza să poarte masca de protecţie, nu vor fi primiţi în colectivitate, a declarat, marţi seară, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În cazul în care vreun profesor va refuza masca de protecţie, acesta va suporta o sancţiune din partea Inspectoratului Şcolar, potrivit news.ro.

Întrebat ce se va întâmpla, dacă elevii sau profesorii nu vor purta măşti, Cîmpeanu a declarat că speră ca toţi să dea dovadă de responsabilitate, însă dacă un elev va refuza masca, acesta nu va fi primit în colectivitate, iar dacă un profesor va refuza să poarte o mască de protecţie sanitară, atunci va fi sancţionat de Inspectoratul Şcolar.

”Îmi place să cred că vom da cu toţii dovadă de responsabilitate, mai ales adulţii, cei care avem datoria să îi educăm pe copii. Dacă sunt probleme medicale, care împiedică un copil să poarte masca... Mă tem că va trebui să nu fie primit în colectivitate.

În cazul profesorilor este foarte clar că nu trebuie să existe aşa ceva şi aici, dacă la elevi sunt convins că lucrurile pot fi discutate de către profesor, conducerea şcolii împreună cu părinţii, în cazul profesorilor care refuză să poarte masca, Inspectoratul Şcolar trebuie să intervină. Nu e acceptabil aşa ceva. Este vorba de măsuri de siguranţă, iar portul măştii va fi măsura de bază, măsura de protecţie esenţială. Să refuze acest lucru este intolerabil”, a mai declarat Cîmpeanu.

”Am făcut o simulare pe cifrele de astăzi, dacă s-ar păstra şi duminică, înainte de ziua de luni, 8 februarie, am avea un număr de 2.420.000 de elevi în şcoli, deci am avea 80 la sută din elevi în şcoli, într-un număr de 6713 şcoli din 7203 unităţi de învăţământ.

Citește și: Iohannis: Școlile se vor redeschide fizic pe 8 februarie! Care sunt condițiile după care vor învăța elevii

Am avea, cel puţin teoretic, efective complete, spun teoretic pentru că sunt acele cinci excepţii, foarte important de menţionat: elevii care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, elevii care au aparţinători cu care locuiesc şi cărora le-ar face foarte mult rău dacă ar accelera acest risc de transmitere, apoi elevii care prezintă simptome specifice, profesorii cu vulnerabilităţi cronice şi ultima situaţie, foarte complicată, profesorul care are şi el simptome şi trebuie să stea şi el acasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, marţi seară, potrivit news.ro.

Ministrul a explicat că cele 5.000 de cadre medicale vor fi disponibile în doar 5.000 de şcoli, dintr-un total de 17.000 câte sunt în prezent.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că şcolile sunt dotate cu măşti de protecţie pentru elevi şi cadrele didactice.

Iohannis: Școlile se vor redeschide fizic pe 8 februarie! Care sunt condițiile după care vor învăța elevii... Ce se întâmplă din 8 februarie 2021 cu elevii care stăteau câte doi în bancă. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a făc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x