Antena Căutare

Primăria care a vântul un apartament cu 723 de lei: „Este inadmisibil”. Ce s-a întâmplat cu femeia care a locuit cu chirie

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, a adus acuzații serioase primăriei orașului pentru că a vândut un apartament, deținut de municipalitate, la prețul de 723 de lei.

brasov Galerie
Primăria care a vântul un apartament cu 723 de lei: „Este inadmisibil”. Ce s-a întâmplat cu femeia care a locuit cu chirie | Profimedia / Shutterstock

Cum de s-a ajuns aici, este o întreagă poveste desprinsă parcă din filme. Iată ce s-a întâmplat!

Citește și: Cât costă chiria pentru un apartament dintr-un complex de lux de lângă București. Chiriașii plătesc bani grei pentru 3 camere

Primăria care a vântul un apartament cu 723 de lei: „Este inadmisibil”

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, acuză conducerea primăriei orașului pentru că a vândut un apartament la prețul de 723 de lei, scrie Click!.

„Este inadmisibil ca un imobil deţinut de municipalitate să fie vândut la un preţ mult sub cel al pieţei. Acest gen de tranzacţii trebuie să fie monitorizate foarte riguros şi trebuie transparentizate. (...) Oricare ar fi explicaţiile pe care acesta le va oferi opiniei publice, un lucru este cert: incompetenţa administrativă a primarului USR din Braşov a făcut ca un apartament din fondul locativ al municipalităţii să fie vândut cu suma de 723 de lei", a declarat senatorul PSD într-un comunicat, citat de Agerpres.

Citește și: Un bărbat s-a mutat într-un apartament și credea că e singur, până a auzit zgomote. Ce se afla în locuință

Informaţia, potrivit căreia SC RIAL - din subordinea Primăriei Braşov, care administrează fondul de locuinţe al municipalităţii - a vândut un apartament de două camere, bucătărie şi baie, din zona centrală, pe suma de 723 de lei, a fost făcută publică de un consilier local al PNL, Ciprian Chiricheş, mai notează Click!.

Fostul chiriaş a cumpărat imobilul în baza unei sentinţei judecătoreşti din februarie, după nenumărate solicitări depuse încă din 1996. Instanţa de judecată a obligat RIAL să vândă imobilul pe baza unei grile de preţuri stabilită prin lege şi, mai mult, a obligat municipalitatea să plătească cheltuielile de judecată, în cuantum de 5.000 de lei.

În replică la afirmaţiile consilierului liberal, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a susţinut că vina aparţine departamentului comercial şi juridic de la RIAL, care ar fi trebuit să conteste decizia instanţei.

„În prezent avem o anchetă internă tocmai pentru a determina aceste aspecte. (...) De altfel, am dispus schimbarea modului în care RIAL formulează întâmpinările. O parte din motivele pentru care pierdem aceste procese se datorează şi modului în care RIAL afirmă că toate condiţiile sunt îndeplinite, că reclamantul are dreptul să cumpere şi că RIAL nu are nimic împotrivă", a precizat Coliban, scrie Click!.

Femeia care a locuit cu chirie în apartamentul din centrul Brașovului a dat în judecată RIAL, societatea care gestionează fondul locativ al orașului și care se află în subordinea Primăriei Brașov după ce timp de 15 ani nu a primit un răspuns la cererea ei de cumpărare a apartamentului.

Pe 15 februarie, judecătorii au emis o sentință favorabilă chiriașei, obligând cele două părți să vândă apartamentul la un preț calculat conform legislației în vigoare: 723 de lei. Decizia putea fi contestată în termen de 30 de zile, dar acest lucru nu s-a întâmplat, relatează presa locală, citează Click.ro.

„După rămânerea definitivă a sentinței, cei de la RIAL au descoperit că prețul apartamentului este de 723 de lei. Ironia este că instanța a decis ca Primăria și RIAL trebuie să achite și cheltuieli de judecată de 5.000 de lei. (…) Mai mult, solicit să mi se comunice data documentelor trimise către RIAL, așa cum a dispus instanța.

Din cunoștințele mele, acest subiect a fost pus pe ordinea de zi la o ședință de Consiliu Local, dar a fost retras de primar înaintea ședinței. De asemenea, mai solicit să mi se comunice și persoana care a dispus neformularea căii de atac. Este vorba despre un prejudiciu foarte mare adus comunității, iar noi, Consiliul Local, trebuie să luăm măsuri”, a prezentat consilierul local Ciprian Chiricheș această situație incredibilă, în plenul ședinței de consiliu local, potrivit News Brașov, mai arată sursa citată.

Cum a reacționat un englez, care are o iubită româncă, după ce a gustat preparate tradiționale în Cluj-Napoca... Creatura misterioasă care le-a dat fiori pe șira spinării multor internauți. Mulți spun că le aduce aminte de filmul Ven...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x