Antena Căutare

Record pentru România! Un pas important pentru milioane de români. Câți dintre voi sunt mândri?

În data de 17 mai1995, alpinistul Constantin Lăcătuşu devenea primul român care a atins vârful Everest. După o lună şi jumătate petrecută la altitudinea de peste 5.200 de metri, acesta a reuşit să escaladeze cel mai înalt vârf de pe Terra - Everestul (8.848 de metri).

În data de 17 mai1995, alpinistul Constantin Lăcătuşu devenea primul român care a atins vârful Everest. După o lună şi jumătate petrecută la altitudinea de peste 5.200 de metri, acesta a reuşit să escaladeze cel mai înalt vârf de pe Terra - Everestul (8.848 de metri).

Potrivit declarațiilor sale de la acea vreme, vârful Everest (Chomolungma) a fost atins pe 17 mai 1995, în jurul orei 14, de o echipă internaţională formată din şapte alpinişti cu experienţă, şapte şerpaşi de altitudine şi patru bucătari.

Alpinistul român povestește că s-a pornit inițial pe coasta nordică, unde în trecut au avut loc primele accidente mortale, inclusiv cel al celebrului Edmund Hillary, iar apoi s-a intrat pe coasta estică, la 7800-8200 m, scrie descopar.ro.

Această zonă este extrem de periculoasă, întâmpinând vânt puternic şi trei obstacole stâncoase, aproape verticale. Primul şi al doilea au fost trecute fără oxigen suplimentar.

Profeția CUTREMURĂTOARE a Apocalipsei de la Muntele Athos: „Înfăţişarea oamenilor se va schimba!”... Moment delicat pentru o domnișoară superbă. S-a aplecat să-și ajute iubitul și s-a văzut tot!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x