Antena Căutare

Halloween-ul l-ar putea UCIDE. Povestea băieţelului cu "nervi de sticlă": orice sperietură înseamnă moarte

Sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie este perioada costumelor înspăimântătoare, filmelor de groază, în general, a fricii. Pentru majoritatea copiilor, este un prilej de distracţie, însă pentru un băieţel de cinci ani, o sperietură zdravănă l-ar putea ucide.

Sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie este perioada Halloween-ului: costume înspăimântătoare, filme de groază, în general, orice provoacă frică. Pentru majoritatea copiilor, este un prilej de distracţie, însă pentru un băieţel de cinci ani, o sperietură zdravănă l-ar putea ucide.

Reed Havlik, din Iowa, Statele Unite, suferă de o boală rară, ce îi afectează sistemul nervos central, lăsându-l, treptat, fără auz, vedere şi funcţii motorii.Nu există leac şi nici tratament pentru boală. Pe tot globul, doar 400 de persoane îi împărtăşesc suferinţa.

Singurul lucru pe care îl pot face părinţii şi medicii este să încerce să trezească interesul comunităţii de cercetători pentru această boală şi să îl protejeze de lucrurile ce l-ar putea destabiliza, cum sunt filmele de groază sau situaţiile înspăimântătoare.

Halloween-ul l-ar putea UCIDE. Povestea băieţelului cu "nervi de sticlă": orice sperietură înseamnă moarte

Erika, mama lui Reed, a vorbit despre cum arată viaţa băiatului şi despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le ia cei din jurul lui. Orice situaţie generatoare de stres i-ar putea suprasolicita creierul, cauzând avansarea bolii. Aşa cum vă puteţi imagina, Halloween-ul este o perioadă dificilă pentru familia lui Reed.

"Trebuie să fim foarte atenţi la situaţiile la care îl expunem, pentru că ar putea muri, la propriu, de frică. Stresul ajută boala să progreseze. Halloween-ul este o mare problemă...îl sărbătorim, dar la o scară mică. Anul acesta, Reed va fi costumat în Mickey Mouse", a povestit mama lui Reed.

Boala Vanishing White Matter (VWM) este o afecţiune genetică şi afectează 1 din 40 de milioane de persoane din lume. Organismul nu poate produce mielină, substanţa ce înveleşte, protejează şi hrăneşte nervii, ducând la deteriorarea şi dispariţia lor.

Probleme lui Reed nu au fost evidente imediat după naştere. Până să împlinească vârsta de doi ani, era un copil perfect normal: vesel, sănătos şi plin de viaţă.

Halloween-ul l-ar putea UCIDE. Povestea băieţelului cu "nervi de sticlă": orice sperietură înseamnă moarte

Totul a luat o întorsătură dramatică pe 1 noiembrie 2014, când Erika a observat că micuţul nu îşi mai putea mişca piciorul, aşa că l-a dus la doctor. Iniţial, s-a crezut că era vorba despre o fractură minoră şi i s-a pus piciorul în gips. Două săptămâni mai târziu, situaţia nu se ameliorase, din contră: Reed abia se mai putea mişca.

Un RMN a scos la iveală diagnosticul. Micuţul suferea de o boală rară, pentru care nu există tratament şi care îi va lua viaţa prematur.

"Ni s-a spus că boala îl va omorî. A fost diagnosticat acum 4 ani. Medicii au spus că nu va supravieţui mai mult de 4 sau 7 ani..."

Clipe de GROAZĂ într-un sat! Halloweenul a ajuns la un alt nivel! Nimeni nu a avut curaj să iasă pe stradă... Te-a speriat Chucky? Povestea reală a păpușii posedate care a inspirat-o îți va da fiori pe șira spinării! - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x