Antena Căutare

Rocky Balboa din Banatul sarbesc: Statuia ridicata pentru a face un brand dintr-un sat defavorizat

Locuitorii unui sat din Banatul sarbesc i-au dedicat o statuie celebrului personaj Rocky Balboa, interpretat de Sylvester Stallone, copie fidela a celei din Philadelphia. Satenii s-au gandit ca boxerul ii va ajuta sa scape de ghinionul care se abatuse asupra lor.

Satul Zitiste este situat la granita cu Romania, la 45 de kilometri de Jimbolia. Dupa Primul si Al Doilea Razboi Mondial, localitatea a ramas aproape pustie, in urma deportarii populatiei germane.

Zitiste nu avea o imagine prea buna in Serbia, fiind cunoscut numai pentru saracia din zona si pentru faptul ca, la inundatii, era primul acoperit de apele raului Bega.

Treptat, satenii au inceput sa plece si au luat drumul strainatatii. Cativa tineri care au ramas in Zitiste au vrut sa schimbe imaginea satului, sa il transforme intr-un brand si sa atraga turisti, asa ca s-au gandit sa construiasca o statuie a lui Rocky Balboa. Aceasta a fost realizata de un artist croat, cu bani stransi din donatii si sponsorizari. In total, au cheltuit 5.000 de euro pentru a-l avea pe Sylvester Stallone in centrul satului.

"Statuia reprezinta perseverenta si dorinta de victorie. Rocky a fost erou universal. Era exact ceea ce aveam nevoie in aceasta regiune nedezvoltata. Generatia mea este in cautare de modele si eroi. Hollywood-ul ne-a oferit raspunsul”, a declarat pentru Adevarul Bojan Marceta, unul dintre cei care au venit cu ideea construirii statuii.

Tinerii au infiintat si o asociatie care poarta numele boxerului. Aceasta are scopul de a face din Zitiste un sat mai frumos si mai bun pentru tineri.

Foto: adevarul.ro

Incredibilul Opportunity isi face treaba de noua ani pe Marte, fara oprire. A investigat mai multe cratere, a descoperit... Masti romanesti si costume populare la Carnavalul de la Venetia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x