Antena Căutare

România, la un pas să recupereze tonele de aur de la Moscova! Ce a găsit un iranian într-un dulap vechi

Un iranian din România a cumpărat un dulap vechi și a decis să îl recondiționeze, dar a făcut o descoperire cu importanță istorică pentru țara noastră! Ce a găsit omul?

Un iranian din România a cumpărat un dulap vechi și a decis să îl recondiționeze, dar a făcut o descoperire cu importanță istorică pentru țara noastră! Ce a găsit omul?

Secretul tezaurului României de la Moscova a fost descoperit într-un dulap vechi de zeci de ani, la Braşov. Un om de afaceri iranian a găsit un dosar întocmit de mareşalul Antonescu, în care se ţine evidenţa zecilor de tone de aur care au ajuns la Moscova! Actele sunt studiate acum de BNR şi pot fi un pas important în recuperarea miliardelor pierdute. Reporterii Observator vă arată în exclusivitate valoroasele documente.

Dosarul neatins de 80 de ani a fost găsit de iranian într-un dulap pe care l-a recondiţionat.

Dosarul era ascuns în pereţii dubli au mobilei. Un document stufos, sub forma unui inventar, care atestă bunurile adăpostite în timpul primului război mondial la Moscova.

România, la un pas să recupereze tonele de aur de la Moscova! Ce a găsit un iranian într-un dulap vechi

Dosarul aparţinea mareşalui Ion Antonescu. Îl purta cu el în 1941, după ce România întorsese armele împotriva Rusiei. Cele 200 de file au ajuns la Banca Naţională. Iar verdictul specialiştilor de aici a venit repede. Toate sunt autentice.

Cel mai probabil, spun specialiştii , dosarul istoric a ajuns în pereţii dulapului ascuns de unul dintre funcţionarii Băncii Naţionale de la acea vreme, speriat de instalarea comuniştilor la putere. Este încă o dovadă că peste 93 de tone de aur, bijuterii ale coroanei regale, tablouri şi manuscrise vechi au fost adăpostite la Moscova în perioada 1916-1917, atunci când ţara noastră era aliată cu imperiul rus, conform celor de la Observator.tv.

Dosarul istoric redeschide discuţiile legate de recuperarea tezaurului Băncii Naţionale.

În ultimii 15 ani de patru ori s au itnanit specialisti ai bancii nationale cu oficialitatile ruse. Fara succes. Ultima tentativa anul trecut. O vizita anulata in ultimul moment dupa ce romania a expulzat un diplomat rus.

Până acum, 38 de kilograme de aur, tezaurul pietroasa şi câteva vagoane cu documente au fost înapoiate ţării noastre în trei tranşe, în anii 1935, 1956 şi 2008. Un gest infim, spun istoricii, în raport cu valoarea estimată a tezaurului României.

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria... Carmen Harra a avut dreptate! A murit înainte de a împlini vârsta de 60 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x