Antena Căutare

Rugăciunea zilei de luni. Te scapă de necazuri și limpezește gândurile. Află povestea sfântului de azi

Calendar ortodox 4 mai 2020 și rugăcunea zilei de luni. În data de 4 mai creștinii prăznuiesc pe Sfânta Pelaghia cea nebună după Hristoscare a fost arsă în focul unui vețel de metal pentru credința ei.

Rugăciunea zilei de luni. Te scapă de necazuri și limpezește gândurile. Află povestea sfântului de azi Galerie
Rugăciunea zilei de luni. Te scapă de necazuri și limpzește gândurile

Calendar ortodox 4 mai 2020. Sfânta Pelaghia este născută în cetatea Tars și avea părinți păgâni. Odată ce auzit despre Hristos, și-a părăsit credința în idoli. În acea vreme a venit în Tars împăratul Dioclețian. În timpul șederii sale aici, fiul împăratului s-a îndrăgostit de Pelaghia. Când a aflat că Pelaghia s-a creștinat, s-a sinucis.

A fost dat afară, pentru că s-a rugat în genunchi să treacă pandemia de coronavirus: „Am primit hârtia prin fax, că sunt înlocuit. Să se îndure Dumnezeu de Suceava!”

Mama Pelaghiei a denunțat-o pentru a fi judecată. Împăratul a fost impresionat de frumusețea Sfintei Pelaghia și a încercat să o facă să renunțe la religia sa promițându-i toată averea sa dacă i-ar deveni soție.

  • Rugăciunea zilei de luni. Te scapă de necazuri și limpezește gândurile. Află povestea sfântului de azi
  • (Sfânta Pelaghia)

Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic

„Un lucru poftesc de la tine: să te lepezi de Hristos şi eu te voi lua de soţie şi vei fi cea dintâi în casa mea. Voi pune pe capul tău coroana împărătească şi vom stăpâni împreună toată împărăţia mea şi de voi avea fiu din tine, acela, după mine, va şedea la scaunul meu, împărăţind toată lumea”, a grăit acesta.

Rugă către Dumnezeu, pentru stoparea coronavirusului. Papa i-a convocat pe toţi credincioşii din lume să recite ''Tatăl Nostru'', pe 25 martie

Pelaghia a refuzat spunându-i:

„Ești nebun, împărate, să-mi spui mie acestea. Nu-ți fac voia si urăsc căsătoria murdară pe care mi-o propui pentru că eu îl am pe Hristos Mire, Împăratul Cerurilor”.

Auzind replica fetei, împăratul a poruncit să fie arsă de vie în focul unui vițel de metal. Pelaghia s-a închinat, a rostit rugăciuni de slavă lui Dumnezeu și când a intrat în foc s-a topit ca o lumânare de ceară. Astfel a ajuns sfântă.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru încetarea epidemiei de coronavirus! A fost transmisă de însuși Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Rugăciunea zilei de luni

"Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti.

Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai.

La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor.

Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin."

(Sursa: Doxologia.ro)

Cum o să ieşi la iarbă verde după izolare: Pătura de picnic pentru distanţare socială... O adolescentă s-a tuns la zero pentru a fi solidară cu sora ei, care e bolnavă de cancer: ”Nu ești urâtă. Părul nu-ți de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x