Antena Căutare

Rugăciuni pentru reușita la examen. Cele mai puternice rugăciuni rostite de elevi și părinți

Rostește aceste rugăciuni pentru ajutor în pragul examenelor. Ceele mai puternice rugăciuni pentru reusita la examene.

colaj foto cu persoane care se roaga pentru reusita la examene Galerie
Rugăciuni pentru reușita la examen. | Shutterstock.com

Rugăciunile cele mai puternice pentru examene sunt puse în fiecare seară atât de părinți, cât și de copii. Ele reprezintă o cerere pe care o facem către divinitate să ne însoțească în că istoria cunoașterii și a învățării pentru a acumula informații și pentru a evolua în plan fizic și spiritual adunând cunoaștere.

Citește și: Știai că există o plantă despre care se spune că se roagă pentru casă? Cum se numește, dar și de ce e bine să o ai aproape

Cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examene

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău.

În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău.

Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândească Împărăţia cerurilor.

Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice?

Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!".

Citește și: Pregătirea înainte de spovedanie. Ce trebuie să faci ca să fii gata de Sfânta Taină

Rugăciunea elevilor înainte de examen

„Ne rugăm Ţie, mult milostive şi îndurate Doamne, trimite asupra robilor tăi care sunt în examene, duhul înţelepciunii, al înţelegerii şi al bunei ştiinţe.

Deschide-le, Doamne, mintea şi cugetul spre reuşită şi spor în toate. Îndepărtează de la ei toată necunoştinţa şi le dăruieşte linişte şi stăpânire de sine, putere şi ajutor minţii. Întăreşte-i Doamne cu minte trează şi luminată, aşa cum i-ai întărit pe Sfinţii Tăi Ucenici şi Apostoli în ziua Rusaliilor.

Aşa, Doamne, ne rugăm Ţie cu umilinţă şi, precum odinioară ai venit în mijlocul ucenicilor Tăi, pace şi lumină dăruindu-le lor, aşa şi acum, vino şi la robii Tăi care sunt în examene şi întăreşte-i cu lumina cunoştinţei spre reuşită în viaţă şi spre mângâierea părinţilor lor care acum se roagă împreună cu noi pentru reuşita lor. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile sfinţilor mari dascăli şi ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, a sfinţilor Ierarhi Nicolae, făcătorul de minuni şi Atanasie cel Mare, apărătorii dreptei credinţe şi cu ale tuturor sfinţilor Tăi, miluieşte-ne şi ne mântuieşte. Amin!”

Rugăciunea părinților pentru copiii care susțin examene

„Doamne Iisuse Hristoase, Dum­nezeul nostru, luminează min­țile copiilor noștri cu harul Tău cel dă­tător de viață. Tu, Care dai celor în­țelepți înțelepciunea și celor pricepuți priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înțelepciunii, al cunoștinței și al înțelegerii. Tu i-ai lu­minat pe aleșii Tăi în toată vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascăli ai lumii și Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, și s-au arătat va­se alese ale sfințeniei, răspândind în lume dreapta credință. Tu ai lumi­nat-o pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina și ea a rușinat mulțimea ritorilor păgâni.

Tu, Doamne, luminează-i și pe copiii noștri (numele), ca să în­vețe cele bineplăcute Ție și să se um­ple de cunoștința adevărului. Dă-le lor știință, pricepere, răbdare și chib­zuință. Să nu primească ei cunoștin­țe pierzătoare de suflet, nici să învețe ce e urât de Dumnezeu. Fă-i ascultători față de dascălii care îi învață ce­le bune și sârguincioși în îndeplinirea celor ce li s-au rânduit. Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să găsească locul în care să folosească cele pe care le-au învățat și să muncească spre bi­nele lor și spre folosul aproapelui. Tu îi osândești pe cei ce își îngroapă talanții și îi binecuvântezi pe cei care îi înmulțesc cu pricepere. Rânduiește-le Tu, Doamne, Cel ce rânduiești toate spre mântuire, unde să muncească, ce să muncească și cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în toată lu­crarea cea bună și îi întărește în cre­dință, ca să Te mărturisească printr-o viețuire curată până în ultima zi a vie­ții lor. Amin.”

Rugăciune pentru luminarea minții la examen

„Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu,

Ești Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o. Ești dătătoarea darurilor duhovniceşti. Ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi. Și pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului robului tău. Care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa Preacinstitei Tale icoane. Și cu umilinţă te rog. Dăruieşte bună sporire minţii mele. Luminează-mă cu lumina cunoştinţelor. Întăreşte-mi memoria. Dă-mi priceperea cuvenită. Și pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun. Ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin”, potrivit Doxologia.ro.

Citește și: Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare seară. Se spune că este cea mai puternică rugă pentru credincioși

„Am 66 de ani și port fuste mini, nu-mi pasă ce spun răutăcioșii" Cum arată cea mai „îndrăzneață” femeie... Cum arată femeia cu cel mai mare cap din lume. Aceasta nici nu se poate mișca. De ce boală rară suferă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x