Antena Căutare

Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Tânăra provine din Turcia, are 24 de ani și o înălțime de peste 2,15 metri

Rumeysa Gelgi a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă femeie din lume. Nu e prima dată, însă, când tânăra de 24 de ani stabilește un record. Iată despre ce e vorba.

Daily Star a relatat despre afecțiunea medicală de care suferă Rumeysa Gelgi, declarată oficial de Guinness World Records cea mai înaltă persoană de sex feminin în viață.

Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Tânăra provine din Turcia, are 24 de ani și o înălțime de peste 2,15 metri

Rumeysa Gelgi a devenit, oficial, cea mai înaltă femeie în viață din lume. Ea măsoară 215,16 centimetri. În vârstă de 24 de ani, ea provine din Karabük Province, Turcia, și suferă de o afecțiune genetică rară numită Weaver, sindrom care determină o creştere accelerată, printre altele.

Nu e prima dată când Rumeysa Gelgi a stabilit un record în Guinness World Records. În 2014, ea a fost numită, de asemenea, cea mai înaltă adolescentă din lume și încă de atunci, Rumeysa a decis să se folosească de această atenție publică pentru a face cunoscute afecțiunile rare de care suferă și alți oameni, asemenea ei.

Pentru că sindromul Weaver îi cauzează tinerei probleme de mobilitate, tânăra folosește de obicei un scaun cu rotile ca să se poată deplasa dintr-un punct în altul, dar poate folosi, de asemenea, și un cadru de mers.

Totodată, afecțiunea îi distorsionează tinerei și aspectul fizic pentru că unele părți ale corpului, cum ar fi mâinile ei, au proporții mai mari decât în mod normal, conform Daily Star. În plus, afecțiune este caracterizată de obicei și de fruntea lată, ochii distanțați și lipsa de putere.

Jurnaliștii străini au mai scris că din cauza diagnosticului ei, tânăra a trecut inevitabil, în trecut, prin episoade de batjocură și agresiunil verbale din partea celorlalți, însă aceste lucruri au făcut-o în prezent mai puternică.

"Fiecare dezavantaj al tău poate să se transforme într-un avantaj, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de potențialul pe care îl ai şi fă tot ce poți tu mai bine să faci. Îmi place să fiu diferită de restul lumii. E interesant și mă face să mă simt specială", a declarat Rumeysa Gelgi.

Când alții văd doar dezavantaje, tânăra încearcă să vadă partea plină a paharului, așa cum a declarat. Spre exemplu, susține că un avantaj ar fi faptul că poate ajunge cu ușurință în locuri unde alții nu pot, are acces la înălțimi unde alții nu au cum să ajungă.

Reprezentanții Guinness World Records apreciază optimismul ei și sunt de părere că tânăra ar putea fi un model pentru alte persoane care o văd și o ascultă.

Craig Glenday, redactor-şef al Guinness World Records a declarat, conform Daily Star: "Spiritul ei imposibil de învins şi mândria de a ieși din mulţime reprezintă o inspiraţie. Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una care se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste".

Isabella James,tânăra batjocorită inițial de colegi pentru că avea bustul prea mare, și-a luat revanșa.Cum arată după tr... Femeia abandonată într-o toaletă publică imediat după naștere face o descoperire incredibilă despre părinții ei biologic...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x