Antena Căutare

SĂRBĂTORI 2015. Încă un mit este pe cale să fie distrus. Iisus Mântuitorul nu s-a născut pe 25 decembrie!

Ziua de 25 decembrie este cunoscută de publicul larg precum momentul în care Iisus s-a născut. Din această cauză creștinii din întreaga lume sărbătoresc cu fast Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare religioasă

Ziua de 25 decembrie este cunoscută de publicul larg precum momentul în care Iisus s-a născut. Din această cauză creștinii din întreaga lume sărbătoresc cu fast Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare religioasă.

Această idee este una total greșită, pentru că de fapt sărbătoarea Crăciunului își are rădăcinile în manifestarea păgână, unde la data cu pricina se sărbătoarea nașterea zeului Soare. Cu toate acestea, tradiția s-a perpetuat și în ziua de astăzi, 25 decembrie a devenit sinonimă cu nașterea lui Iisus.

Când s-a născut Iisus?

De-a lungul timpului, au existat numeroși specialiști care au încercat să determine momentul nașterii lui Iisus. Unul dintre ei este Peter Lemesurier, autor al mai multor cărți și studii bine argumentate. Lemesurier, în urma calculelor sale în care a inclus poziția constelațiilor în funcție de Marea Piramidă, a ajuns la concluzia că Iisus s-a născut în ziua de 26 septembrie, anul 2 î. Hr, informează efemeride.ro.

Chiar dacă teoria sa a fost extrem de bine argumentată, se pare că această dată nu este tocmai corectă. Conform calculelor astrologice efectuate ulterior, data la care s-ar fi născut Iisus nu este alta decât una aflată la începutul calendarului evreiesc, care corespunde cu perioada Nisan 1 și Nisan 2. Această teorie are la bază și referențele din vremurile trecute care i-au împins pe oamenii de știință să susțină că data de naștere reală a lui Iisus corespunde cu 25 martie, anul I î. Hr.

La această dată Soarele a intrat sub semnul Berbecului iar Luna s-a aflat în constelația Taurului. A fost a treia zi de Lună plină, după echinocțiul de primăvară.

Cea mai tare iluzie optică din istorie. Tu ce vezi dacă privești în centru?... Multe secrete şi indicii despre personalitate! Tu ce semn eşti în horoscopul american?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x