Antena Căutare

“Scaunul zburător”, liftul cu care Ludovic al XV-lea se plimba prin palat

Deşi aţi crede că liftul este o invenţie modernă, ei bine, aflaţi că, în urmă cu 271 de ani, regele Franţei folosea un “scaun zburător” chiar în Versailles

Deşi aţi crede că liftul este o invenţie modernă, ei bine, aflaţi că, în urmă cu 271 de ani, regele Franţei folosea un “scaun zburător” chiar în Versailles.

Ludovic al XV-lea (1710-1775) s-a numărat printre cei mai longevivi monarhi din istorie, domnind 60 de ani. Deşi s-a căsătorit de tânăr cu Maria Leszczyńska, fiica lui Stanisław Leszczyński, regele detronat al Poloniei, acesta nu a putut rezista femeilor, motiv pentru care, de-a lungul vieţii, a avut parte de zeci de amante.

Nevoia de "intimitate", o inventie care va face istorie!

Pentru a reuşi să scape de ochii vigilenţi ai soţiei, dar şi ai curtenilor, Ludovic se hotărăşte să facă ceva! Astfel, reuşeşte să inventeze un mecanism care îl ajută să ajungă chiar mai repede în camera “secretă”: un “scaun zburător”

ŞTIREA CONTINUĂ AICI

Constantin Bălăceanu-Stolnici, șofer la 91 de ani... Telefoanele MOBILE vor fi INTERZISE! Unde se aplică această măsură FĂRĂ PRECEDENT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x