Antena Căutare

Scheletele "Îndrăgostiţilor din Modena", cunoscuţi pentru că au fost îngropaţi ţinându-se de mână, aparţin unor bărbaţi

Cercetătorii au descoperit că scheletele celor doi "Îndrăgostiţi din Modena", numiţi astfel pentru că au fost îngropaţi ţinându-se de mână acum 1.500 de ani, aparţin unor bărbaţi, scrie BBC.

Cercetătorii au descoperit că scheletele celor doi "Îndrăgostiţi din Modena", numiţi astfel pentru că au fost îngropaţi ţinându-se de mână acum 1.500 de ani, aparţin unor bărbaţi, scrie BBC.

Specialiştii nu au putut determina sexul scheletelor când au fost descoperite în Italia, în 2009, din cauză că nu erau bine conservate.

Însă noua tehnică, care foloseşte proteine din smalţul dinţilor, a determinat sexul acestora.

Relaţia dintre cele două schelete din secolele 4-6 e.n. rămâne un mister.

Oamenii de ştiinţă susţin că cei doi adulţi au fost îngropaţi intenţionat ţinându-se de mână.

În plus, unii au sugerat că scheletele sunt ale unor fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună în luptă, potrivit autorului studiului Federico Lugli. Totodată, cercetătorii afirmă că situl unde au fost îngropaţi ar fi fost un cimitir de război.

Experţii de la Universitatea din Bologna au scris în rapoartele ştiinţifice că descoperirile au inplicaţii profunde în ceea ce priveşte înţelegerea practicilor funerare de la acea vreme din Italia.

Sursa : news.ro

Și-a cerut iubita în căsătorie cu cel mai indecent inel de logodnă! Fericirea ei s-a transformat în furie! Interzis mino... Veronica Bulf, profesoara care și-a rugat elevii să nu îi aducă flori, a devenit erou: „Florile sunt foarte frumoase, da...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x