Antena Căutare

Schimbare majoră la TikTok! De acum, utiizatorii vor putea accesa o nouă funcție. Cum se vor schimba lucrurile

TikTok adaugă o nouă funcție! După ce majoritatea marilor platforme sociale au copiat formatul short-form video de la TikTok, a venit rândul aplicaţiei chineze să importe o idee de la altă platformă socială.

TikTok
TikTok | shutterstock

Aplicația TikTok a început să testeze formatul Stories, care, eventual, va fi implementat şi disponibil pentru toţi utilizatorii reţelei.

Chiar dacă arată la fel ca Stories din Snapchat sau Instagram, implementarea TikTok are, totuşi, o doză de originalitate. Şi în cazul TikTok, formatul Stories va ocupa întreg ecranul şi va fi la fel de efemer ca pe celelalte platforme - postările vor putea fi văzute 24 de ore, după care vor fi şterse automat, potrivit news.ro.

Originalitatea vine din faptul că, în loc să adauge Stories într-un rând orizontal în partea de sus a ecranului, ca la celelalte reţele sociale, TikTok a creat o bară laterală, ce va acomoda Storie-urile, bară care va fi afişată şi ascunsă printr-un swipe.

Citește și: WhatsApp, schimbare majoră! Aplicația va putea funcționa în același timp pe mai multe dispozitive, fără conectarea la telefon

Va exista, bineînţeles, opţiunea adăugării unor comentarii şi reacţii la Stories. De asemenea, acestea vor putea fi accesate, ca pe Instagram, apăsând poza de profil a unui utilizator.

TikTok nu a spus cât va dura testul şi când formatul Stories va fi lansat oficial. De regulă, aceste teste durează câteva luni. “Inventat” de Snapchat, formatul Stories a fost adoptat rapid de cele mai mari platforme sociale şi, de regulă, au avut succes. Stories a prins mai greu pe Facebook şi aproape deloc pe Twitter. De altfel, Twitter a anunţat chiar recent că va renunţa acesta.

Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

În anul pandemiei, rețele de socializare au cunoscut o creștere fulminantă a utilizatorilor, dar numai una dintre ele a înregistrat un număr extraordinar de mare. Ce aplicație a reușit să adune peste 4.000.000 de utilizatori și a întrecut Instagramul

De câțiva ani buni, multă lume a migrat pe Instagram, aceasta devenind rețeaua socială preferată de o mulțime de oameni. Platforma de photo și video sharing a atras prin prisma faptului că mizează pe comunicare vizuală și "este prima destinație unde utilizatorii social media merg pentru experiențe frumoase și creative", notează manafu.ro. În octombrie 2020, Instagram avea 1,158 miliarde de utilizatori, potrivit statista.com.

Însă nu despre Instagram este vorba și nici despre Facebook! TikTok a venit puternic din spate, după ce a fost lansat la nivel global în luna august a anului 2018, după achiziția Musical.ly de către compania mamă ByteDance. Aplicația de video "a reușit în numai doi ani să înregistreze o creștere fără precedent în social media".

Citește și: Paginile de Facebook cu cei mai mulți urmăritori, în 2021. Printre ele, una dedicată mâncărurilor

În doar doi ani, Tik Tok aduna 800 de milioane de utilizatori, în luna octombrie 2020 și finaliza anul cu titlul de „Cea mai descărcată aplicație în 2020”, potrivit apptopia.com și businessofapps.com

Analiștii: TikTok vă atinge miliardul de utilizatori la nivel mondial în Q1 din 2021

Potrivit studiilor și analizelor, există pronosticuri că TikTok vă atinge miliardul de utilizatori la nivel mondial în Q1 din 2021, ea fiind lansată în 2018.

Pentru a înțelege mai clar evoluția tehnologiei și a rețelelor de socializare, amintim că Instagram avea 1,158 miliarde de utilizatori în octombrie 2020, aplicația fiind lansată pentru IOS în octombrie 2010, pentru versiunea de Android în Aprilie 2012, urmată de o interfață desktop cu caracteristici limitate în noiembrie 2012, o aplicație Fire OS în iunie 2014 și o aplicație pentru Windows 10 în octombrie 2016. Astfel, Instagramul a atins în 10 ani peste un miliard de utilizatori, iar Tik Tok a ajuns la aproape un miliard în doar doi ani, după ce a fost lansat global.

"Începând din vara lui 2019, TikTok a câștigat peste 2 milioane de utilizatori noi în România, având în luna iulie a anului trecut 4,3 milioane de utilizatori activi lunar", notează sursa citată mai sus.

Povestea lui Murray Blackmore, tânărul care a crescut într-o familie de mormoni compusă din 27 de mame și 150 de frați... I-a căutat numele pe Google și a aflat că iubitul său avea o viață dublă. Ce detaliu l-a dat de gol pe bărbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x