Căutare Live

WhatsApp, schimbare majoră! Aplicația va putea funcționa în același timp pe mai multe dispozitive, fără conectarea la telefon

WhatsApp a devenit una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, care criprează integral conversațiile. În cel mai scurt timp, utilizatorii vor putea accesa platforma de pe orice dspozitiv fără a mai fi nevoie de intermedierea telefonului.

WhatsApp

shutterstock

Anunțul a fost făcut personal de Mark Zuckerberg, care va a precizat că va oferi în curând posibilitatea folosirii aplicaţiei pe mai multe dispozitive simultan. Asta spre deosebire de modul în care serviciul funcţiona până acum pe PC-uri şi tablete, unde totul traficul era trecut mai întâi prin aplicaţia de smartphone, care era şi singura ce putea verifica identitatea utilizatorului.

Potrivit news.ro, în viitoarea configuraţie, fiecare aplicaţie WhatsApp (de telefon, tabletă ori PC) va funcţiona autonom, iar datele şi conversaţiile vor fi sincronizate între toate device-urile pe care utilizatorul le foloseşte pe un cont.

WhatsApp se schimbă! Aplicația va putea fi accesată de pe cel mult patru dispozitive

Însă va exista şi o limită pentru această facilitate - cel mult patru dispozitive vor putea fi folosite simultan pe un singur cont de WhatsApp. Fondatorul Facebook a anunţat că, în curând, va exista o aplicaţie WhatsApp și pentru iPad.

Citește și: Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook, dar vrei să folosești în continuare aplicația

Aplicația va extinde în viitorul apropiat şi funcţia de ştergere automată a mesajelor, pentru protejarea intimităţii. Pe lângă opţiunea actuală, care facilitează ştergerea automată a mesajelor la şapte zile după trimitere, utilizatorii vor avea şi opţiunea ştergerii acestora imediat după trimitere. Ştergerea imediată va funcţiona pentru mesaje scrise, precum şi pentru imagini şi clipuri video - toate acestea vor fi şterse automat, imediat după ce destinatarul le-a văzut, potrivit sursei citate mai sus.

Nu există însă un termen clar pentru lansarea noilor facilităţi, tot ce a putut spune şeful Facebook fiind “în curând”.

Citește și: WhatsApp-ul tău este în pericol! Cum poate o persoană rău intenționată să îți blocheze accesul la cont și să îl preia

Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram Direct, interconectate pentru mesaje

În luna martie a acestui an, dezvoltatorii WhatsApp au anunțat introducerea funcției de comunicare video și audio pentru versiunea desktop, în cadrul aplicațiilor Windows și Mac. Lansarea face parte din încercarea producătorului de a mai diminua din diferenţele majore de funcţionalitate existente între aplicaţiile mobile.

Deocamdată, opțiunea este disponibilă doar pentru două persoane și nu există posibilitatea de discuții în grup.

Citește și: Ce aplicații de mesagerie poți folosi dacă nu mai vrei să păstrezi WhatsApp pe telefon

În plus, Facebook a anunțat faptul că mai are în plan realizarea interoperabilităţii între cele trei servicii de comunicare pe care le deţine (Messenger, WhatsApp şi Instagram Direct),primii paşi fiind deja făcuţi. În anumite regiuni, cei de la Facebook au introdus deja posibilitatea trimiterii şi primirii mesajelor între Messenger şi Instagram. Din planurile pentru această interoperabilitate face parte şi componenta de desktop a WhatsApp.

Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x