„Dragă mamă, îţi doresc o primăvară frumoasă, la fel ca tine. Mi-aş dori să fii lângă mine, să fim unul lângă celălalt şi să petrecem timpul pe care l-am pierdut. Chiar dacă nu eşti aproape de mine, să ştii că mă gândesc mereu la tine şi abia aştept să vii acasă”, a scris un băieţel.
Sora lui, Alina, şi-a aşternut şi ea pe hârtie dorul pentru mămica ei.
„Dragă mamă, îţi doresc o primăvară frumoasă, aşa ca tine. Să ştii că îmi este foarte dor de tine şi te aşteptăm acasă. Te iubesc, mamă! Şi la mulţi ani! Că tot e şi ziua ta îţi doresc multă sănătate. Cu drag, Alina.”
Cei mai mulți dintre copii își văd părinții o dată pe an
Printre copiii din programul Salvaţi Copiii care au scris şi au desenat cu gândul la mama plecată la muncă în străinătate este şi Maria. Are 9 ani, îi place să joace şotron şi îi place muzica. Se înţelege excelent cu sora ei mai mare, Ioana, şi amândouă îşi iubesc enorm bunicii. Dar nu înţeleg de ce nu pot să stea împreună cu părinţii, pe care îi văd doar o dată pe an, când merg în vacanţă la ei, în Spania, unde aceştia au plecat să muncească. E minunată vacanţa în Spania, pe atât de frumoasă pe cât de dureroasă este despărţirea, când vacanţa se sfârşeşte. Cel mai greu este la serbări şi de sărbători, când toţi copiii se bucură să fie împreună cu părinţii lor. Iar pentru Maria şi Ioana nu se poate.
În cadrul campaniei „Mi-e dor de tine, mamă”, derulată de compania de curierat DPD România şi de Organizaţia Salvaţi Copiii România, peste 100 de copii au trimis felicitări de Ziua Mamei către mamele lor aflate departe.
Peste 85.000 de copii din România au părinții plecați în străinătate
Conform Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, 85.089 de copii aveau părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în septembrie 2019, din care 15.910 copii cu ambii părinţi plecaţi şi 11.205 copii cu părintele unic susţinător plecat.
Organizaţia Salvaţi Copiii dezvoltă din 2010 servicii de suport specializat adresate atât copiilor rămaşi acasă cât şi părinţilor lor sau reprezentanţilor legali. Acestea sunt asigurate în cadrul a 17 centre locale şi constau în consilierea psihologică, pregătirea şcolară suplimentară, activităţi de socializare şi timp liber pentru copii, facilitarea comunicării lor cu părinţii din străinătate, precum şi oferirea de consiliere şi suport persoanelor în grija cărora au rămas. Peste 8.500 de copii şi 5.900 de adulţi au beneficiat până acum de suportul echipei Salvaţi Copiii.
Sursa : news.ro
Îți place de cineva, dar nu știi dacă sunteți compatibili? Cum iubești în funcție anul și luna nașterii... Urarea care a isterizat internetul! Mesaj viral de Ziua Femeii: ”Sunteți cele mai fidele detectoare de minciuni”...