Antena Căutare

SE APROPIE! Teze, teste și examene! Uite niște trucuri ca să nu te chinui cu învățatul!

Se apropie perioada testelor, tezelor și a examenelor. Pentru a putea face față cât mai bine stresului, iată o serie de trucuri ce te ajută să faci chinul învățatului mai ușor.

Se apropie perioada testelor, tezelor și a examenelor. Pentru a putea face față cât mai bine stresului, iată o serie de trucuri ce te ajută să faci chinul învățatului mai ușor.

În primul rând, specialiștii recomandă să îți fixezi o durată de o oră de învățat. Ai grijă ca telefonul să nu îți distragă atenția, eventual închide calculatorul sau orice alt dispozitiv ce ar putea să te țină ocupat.

În primul sfert de oră încearcă să înțelegi ideile principale sau să recapitulezi materia din urmă. Ia două minute de pauză și apoi continuă învățatul. Dacă ai mai mult de învățat, ia pauze de câteva minute după fiecare oră de studiu.

Ia notițe și realizează scheme ca să nu uiți ideile importante. Atunci când vei dori să recapitulezi, acestea se vor dovedi extrem de folositoare și te vor scăpa de răsfoitul caietelor.

Testele sunt foarte importante. Dacă nu ai culegeri, atunci roagă pe cineva să îți pună întrebări. Astfel vei putea să îți ordonezi ideile mai bine și să dai răspunsurile rapid și corect, fără ezitări.

Ca să reții mai ușor, folosește markere sau culori ca să evidențiezi anumite noțiuni. Schemele și diferitele tabele te pot ajuta să stimulezi memoria vizuală. Dacă ai memorie auditivă, atunci încearcă să înveți cu voce tare.

„Trăim deja aceste VREMURI, profeția S-A ADEVERIT”! Uite ce URMEAZĂ!... Descoperire URIAŞĂ făcută de cei de la NASA! Dovada clară că planeta Marte ascunde secrete uluitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x