Antena Căutare

Se stinse Antisa, cel mai batran om din istorie. Avea 132 de ani!

Antisa Kvisava, cel mai batran om din lume, s-a stins in Georgia, la etatea de 132 de toamne. Multi nu recunosc certificatul sau de nastere, dar, daca acesta este real, inseamna ca a nascut unul dintre fii la 60 de ani

Stirea e pentru cine vrea sa creada: Antisa Kvisava, cel mai batran om de pe Pamant, s-a stins, in Georgia, la 132 de ani. Conform spuselor sale, niciodata verificate, s-ar fi nascut pe 8 iulie 1880, ceea ce insemna ca in perioada moderna nu a mai existat cineva mai in etate decat ea.

Antisa, care traia in Caucaz, in satucul Sachino, in provincia Talenika, a aratat, de multe ori, un pasaport in care data de nastere era: 8 iulie 1880. Acum doi ani de zile, chiar a primit de la niste reporteri un tort cu "130" pe el, acestia realizand un material in care spunea ca "Toata viata am fost sanatoasa, am muncit prin casa si prin curte!"

Conform lui Stephen Coles, un cercetator care s-a ocupat de datele sale, Antisa ar fi nascut un baiat la varsta de 60 de ani, daca 1880 ar fi anul nasterii. "Abia in 1921, cand Georgia a intrat in URSS, datele au fost centralizate. Pana atunci, recensamintele se faceau foarte greu. Este foarte posibil ca data nasterii sa nu fie 8 iulie 1880", a spus Coles.

Apropiatii afirma ca Antisa a trecut la cele vesnice pe 4 octombrie, dar decesul sau a fost anuntat pe 7. "In Georgia, totul se raporteaza autoritatilor locale cu intarziere. Daca moartea sa a trecut neobservata trei zile in 2012, ce sa mai spunem de o nastere din 1880?", s-a intrebat Coles. Cum nu exista documente oficiale, Antisa nu a putut fi inregistrata in "Cartea recordurilor", acolo unde la capitolul "Cel mai batran om" figureaza frantuzoaica Jeanne Calment, care a trait 122 de ani si 164 de zile, inainte de a se stinge in august 1997, in Arles.

Actualmente, cel mai in etate om este Besse Cooper, din Monroe, culmea, tot Georgia (dar statul american!!!) care a suflat in 116 lumanari in august, anul acesta.

Daca e adevarat ca Antisa s-a nascut in 1880, atunci acesta este anul in care:

- a inceput constructia Canalului Panama;

- Thomas Edison realizeaza primul tren electric'

- a inceput primul Razboi al Burilor'

- in Romania apare ziarul "Sportul", dedicat curselor de cai.

Barbatii raman naivi: 90% dintre ei cred ca femeile sunt frumoase fara niciun pic de efort... Un bebelus arata semnul victoriei in pantecele mamei. Momentul, surprins la o ecografie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x