Antena Căutare

Şi tu ai băut de dimineaţă? Adevărul despre ness: cum se produce, de fapt, cafeaua solubilă

Este uşor să ne închipuim etapele prin care se ajunge la produsul final de cafea măcinată, însă ce se schimbă în procesul de producţie pentru a obţine cafeaua solubilă?

Şi tu ai băut de dimineaţă? Adevărul despre ness: cum se produce, de fapt, cafeaua solubilă
Cafea

Şi voi preferaţi cafeaua solubilă în locul celei clasice, măcinate? Este uşor să ne imaginăm de ce. Prima este mult mai uşor de preparat.

Este uşor să ne închipuim etapele prin care se ajunge la produsul final de cafea măcinată, însă ce se schimbă în procesul de producţie pentru a obţine cafeaua solubilă? În primul rând, specialiştii susţin că tehnologia utilizată în producerea cafelei măcinate şi solubile nu afectează calitatea boabelor.

Dacă este să vorbim despre diferenţele în producerea celor două produse finale, singură etapă care se adaugă în cazul cafelei solubile constă în filtrarea apei prin una dintre cele două tehnologii: spray-drying sau freeze-drying. Iar în final, cafeaua solubilă conţine doar boabe de cafea şi apă, fără să fie adăugate şi alte ingrediente.

În cazul metodei de spray drying, soluţia de cafea este trecută printr-un jet continuu de aer fierbinte la capătul unui cilindru înalt, iar pe măsură ce picăturile cad, ele se usucă şi se depun pe fundul cilindrului sub formă unei pulberi fine.

În cazul freeze-drying, soluţia de cafea este îngheţată la -40°C, astfel încât se formează o pojghiţa subţire, care va fi apoi spartă în bucăţele mici. Granulele formate sunt apoi puse în camere de vacuum. Vacuumul scade temperatura de fierbere a apei şi această se evaporă chiar şi la temperaturi atât de scăzute, menţinând aroma cafelei şi lăsând în urmă granule de cafea solubilă.

"Scrisoarea-virală" a Măicuţei Gavrilia către orice tânără din România: Ai grijă, mulți bărbaţi vor doar...... Acest pistol care arată ca un smartphone ar trebui să te îngrijoreze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x