Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Raman cu tine

Singurul bebeluș născut în zona contaminată din Cernobîl are 19 ani! Mama fetei: ”E un simbol al renașterii!”

Despre dezastrul de la Cernobîl s-a vorbit mult în ultima perioadă, iar acum a ieșit la iveală povestea singurului bebeluș care s-a născut în zona contaminată, întrucât părinții ei au refuzat să se mute. 

Despre dezastrul de la Cernobîl s-a vorbit mult în ultima perioadă, iar acum a ieșit la iveală povestea singurului bebeluș care s-a născut în zona contaminată, întrucât părinții ei au refuzat să se mute.

Mariyaka Sovenko a venit pe lume în 1999, chiar în zona contaminată din Cernobîl, întrucât părinții ei au refuzat să se mute într-un loc mai sigur, deoarece autoritățile nu le-au pus la dispoziție o locuință.

CERNOBÎL. Românul care a salvat lumea. ”Elicopterul meu a prins, cu elicea, o macara. Era soare, n-a văzut-o. Au căzut, cu toții, direct în reactorul nuclear. S-au topit!”

Acum, însă, Mariyaka are 19 ani și este o tânără sănătoasă, dezvoltată normal, fiind chiar considerată a fi un simbol al ”renașterii” de la Cernobîl.

Ba mai mult, ea este studentă la o universitate de top din Kiev, unde și muncește. Venirea ei pe lume, însă, n-a fost privită cu ochi buni de autorități, întrucât au încercat să să ascundă nașterea sa din cauza rușinii că un copil s-a născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl.

”Sunt bine. Lucrez și mă întrețin singură. Asta e tot”, a declarat Maryika.

Vești proaste pentru fanii serialului ”Cernobîl”: nu va exista sezon 2! Ce spune creatorul serialului

La scurt timp după venirea pe lume a acesteia, părinții ei au trecut prin momente dramatice, întrucât după refuzul lor de a se muta, părinții au fost acuzați de „uciderea” fiicei lor, deși familia a dus un trai normal: tânăra înota într-un râu din apropiere, unde tatăl său pescuia și se hrănea cu laptele de la vaca care păștea pe pășunile din jurul Cernobîlului.

”Dacă oamenii au impresia că este vreun mutant sau că are două capete, se înșală amarnic. Este un copil minunat și foarte sănătos.

Citește și: Dezastrul de la Cernobîl revine pe micile ecrane! Imagini mai înspăimântătoare decât orice film de groază

Nu o interesează să fie unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl”, a declarat și o prietenă. ”Dimpotrivă! Este un stigmat faptul că s-a născut acolo”, a mai completat ea.

”Oamenii cred că Mariyka este un simbol al renașterii de la Cernobîl, un semn de la Dumnezeu că zona revine la viață”, a mărturisit și mama fetei, în vârstă de 66 de ani.

Femeia a confirmat, de asemenea, că fiica ei este sănătoasă și o vizitează frecvent, ea continuând să trăiască și să muncească în zona contaminată.

Credit foto: Daily Mail

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro