Antena Căutare

Soarele ar putea intra in "hibernare". Clima Terrei s-ar putea raci

Soarele trece printr-o perioada de activitate neobisnuit de slaba, care ar putea influenta climatul Terrei, atrag atentia astronomii americani, potrivit Yahoo News.



Ciclul actual al Soarelui incepe sa-si accelereze activitatea spre maximum, evolutia fiind masurata prin numarul de pete. Cercetarile facute asupra activitatii interne a astrului conduc insa la ideea ca viitoarea etapa ar putea fi neobisnuit de calma.

Astronomul Frank Hill, director adjunct al Laboratorul national american de observare solara (NSO), a calificat acest fenomen drept "neobisnuit si neasteptat" si a estimat ca "va afecta un mare numar de aspecte ale explorarii spatiale in climatul terestru".

In trecut, o slaba activitate magnetica prelungita a coincis cu glaciatiuni pe planeta noastra. In timpul acestor perioade, atmosfera terestra s-a racit si s-a contractat, existand mai putine furtuni magnetice in apropierea polilor (aurore boreale), fenomene care pot perturba sistemele de comunicatii terestre.

Numarul petelor solare si alte manifestari ale Soarelui cresc si descresc la fiecare 11 ani (durata unui ciclu). Petele solare rezulta din eruptia fluxurilor magnetice intense provenind din interiorul Soarelui si care impiedica gazele mai putin calde de la suprafata sa revina acolo.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

Spectacol ceresc: Eclipsa totala de Luna, in aceasta noapte, vizibila si din Romania... Au "inghesuit" o Mazda intr-o duba, ca sa nu plateasca taxe de transport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x