Antena Căutare

A fost descoperită o nouă specie! Ce creatură interesantă se ascundea în Mexic. FOTO

O ţestoasă care trăieşte în vestul Mexicului a fost clasificată recent de cercetători ca aparţinând unei specii noi. Această țestoasă se deplasează mai rapid decât suratele sale, are o pată galbenă pe vârful nasului şi preferă să se ferească de soare.

O ţestoasă care trăieşte în vestul Mexicului a fost clasificată recent de cercetători ca aparţinând unei specii noi, deși rezidenţii avertizează de mult timp oamenii de ştiinţă cu privire la existenţa sa. Această țestoasă se deplasează mai rapid decât suratele sale, are o pată galbenă pe vârful nasului şi preferă să se ferească de soare refugiindu-se la umbra unui copac.

Kinosternon vogti este o mică ţestoasă cu o pată galbenă pe vârful nasului, care trăieşte în pârâurile sau râurile din apropierea localităţii balneare Puerto Vallarta, din statul Jalisco, de pe coasta vestică mexicană, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Cercetătorii spun că specia Kinosternon vogti este endemică, trăind doar în acest loc.

A fost descoperită o nouă specie! Ce creatură interesantă se ascundea în Mexic. FOTO

Poreclită „micuța cască din Vallarta", datorită asemănării carapacei sale cu o cască, această țestoasă nu depăşeşte 10 centimetri în lungime, putând fi ţinută în palmă.

„Este mai lată decât înaltă, spre deosebire de toate celelalte specii de ţestoasă", a explicat Fabio German Cupul, profesor la Universitatea din Guadalajara.

Mica ţestoasă aparţine genului Kinosternon, din care există alte 12 specii în Mexic.

Noua specie a fost numită ştiinţific „Kinosternon Vogti" în cinstea herpetologului american Richard Vogt, care de mai bine de 40 de ani studiază ţestoasele din Statele Unite, Mexic şi America Centrală.

Doar nouă exemplare din această nouă specie au putut fi studiate, dintre care patru în viaţă (trei masculi şi o femelă), iar cinci au fost descoperite moarte. Cele câteva specimene găsite în viaţă clasează această ţestoasă în rândul speciilor cu risc ridicat de dispariţie, potrivit lui Cupul.

Localnicii au raportat prezenţa acestei reptile în urmă cu 20 de ani, însă oamenii de ştiinţă au crezut iniţial că este vorba de pui de ţestoase din alte specii deja cunoscute în zonă.

Abia în ultimii cinci ani oamenii de ştiinţă au început să fie interesaţi de Kinosternon Vogti. Rezultatele activităţii lor au fost publicate în luna mai în revista ştiinţifică Chelonian Conservation and Biology, specializată în studiul ţestoaselor.

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ al Poliției. Aveți mare grijă! Sunați DE URGENȚĂ la 112 dacă primiți așa ceva!... VIDEO şocant! Pescarii s-au crucit când au capturat-o. Creatura asta are CAP DE PORUMBEL şi trup de PEŞTE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x