Studiu: In 300 de ani vor disparea 75% din speciile de mamifere de pe pamant

A sasea perioada de extinctie masiva a speciilor este in desfasurare, spun cercetatorii americani intr-un studiu publicat in revista Nature, conform AFP.


De la primele urme de viata - in urma cu 540 de milioane de ani -, speciile nu au cunoscut decat cinci perioade de extinctie masiva, in cursul carora 75% dintre specii au fost rase de pe fata Pamantului. Insa, pana in prezent, vinovatii erau catastrofele sau fenomenele naturale.

De data aceasta, amenintarea este legata de activitatile umane, iar lista este lunga: distrugerea ecosistemelor, supraexploatarea resurselor, raspandirea microbilor si virusurilor, introducerea accidentala sau fara a lua in calcul consecintele a unor specii in medii noi, incalzirea globala etc.

In cursul ultimilor 500 de ani, cel putin 80 din cele 5.570 de specii de mamifere recenzate au disparut. Fata de mai putin de doua extinctii pe milion de ani inregistrate anterior, conform calculelor acestora. (foto: whozoo.org)

sursa:Antena3

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri