Antena Căutare

Medicii rusi afirma ca pot repara o inima bolnava fara efectuarea unui transplant

Rusii au pus la punct un tratament prin care o inima poate fi reparata, fara a mai fi nevoie de un transplant. Se numeste remodelare si a fost deja folosit cu succes la tratarea unor persoane cu probleme cardiace.


Medicul rus a operat-o pe Natascha pe vremea in care transplantul era singura sa sansa de viata. In prezent, cardiologul lucreaza la o tehnica prin care ofera speranta pacientilor de pe listele de asteptare pentru transplant.

Tratamentul, denumit remodelare, consta in efectuarea a sapte operatii care inverseaza procesul de degradare al unei inimi bolnave. Doctorii rusi au inceput sa o foloseasca mai des in urma cu doi ani, iar metoda este inca in faza de testare. Pentru pacientii precum Natasha, tehnica s-a dovedit una de succes.

"Cand am fost diagnosticata pentru prima oara, doctorii mi-au spus ca mai am un an de trait. Acum am toate motivele sa sper ca-mi voi vedea fetita devenind un adult. Mi s-a spus ca voi avea in continuare nevoie de un transplant, insa operatia va fi amanata multi ani de acum", povesteste pacienta.

Pana acum, au fost efectuate doar 18 astfel de operatii. Cu toate acestea, succesul lor ofera o noua speranta pacientilor care se afla pe listele de asteptare pentru un transplant de inima.

foto: mahoning.redcross.org


A fost creata bacteria care secreta combustibil biodisel!... Studiu: In 300 de ani vor disparea 75% din speciile de mamifere de pe pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x