Antena Căutare

Studiu: Ibuprofenul scade riscul de aparitie a maladiei Parkinson

Potrivit unui studiu de specialitate, persoanele care iau regulat medicamentul antiinflamator ibuprofen au cu 27% mai multe sanse sa nu se imbolnaveasca de Parkinson.

Medicii neurologi sustin ca ibuprofenul reduce inflamatiile din creier, despre care se crede ca ar avea un rol major in declansarea bolii.


Studii precedente au aratat ca si alte medicamente antiinflamatorii non-steroidiene ( AINS ) scad riscul de a dezvolta aceasta boala, insa ibuprofenul este cel mai eficient.

"Rezultatele noastre au aratat ca ibuprofenul protejeaza creierul semnificativ mai mult decat alte medicamente AINS si analgezice precum aspirina", a declarat medicul Xiang Gao de la Universitatea Harvard, unul dintre principalii autori ai studiului.

La sase ani de la inceputul studiului, 291 de voluntari au dezvoltat maladia Parkinson. In grupul de pacienti care au luat ibuprofen de cel putin doua ori pe saptamana, riscul de a contracta aceasta afectiube a fost mai mic cu 38%.

Maladia Parkinson este o boala neurologica cronica care afecteaza sistemul nervos central, responsabil cu tulburarile motorii. Boala apare in general la persoanele care au peste 50 de ani.

Numai in SUA, in jur de 500.000 de oameni sufera de Parkinson, iar 50.000 de noi cazuri sunt diagnosticate in fiecare an, potrivit Institutului National American pentru Tulburari Neurologice si Accidente Vasculare Cerebrale.

Expertii sustin ca acest numar va creste odata cu accelerarea fenomenului de imbatranire a populatiei mondiale.

sursa: Jurnalul.ro

foto: Hepta.ro

Studiu: In 300 de ani vor disparea 75% din speciile de mamifere de pe pamant... Ohio: Primul fetus chemat in instanta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x