Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Suferă de autism, nu poate vorbi și are o tumoră uriașă în creier. Durerea îi aduce zeci de mii de euro

Își poate imagina cineva cum ar fi ca viața ta să fie întreurptă, zilnic, de peste zece crize convulsive? Să simți că nu poți respira, că ești la marginea prăpastiei? Să nu poți vorbi? La doar 23 de ani, un tânăr a învățat să își transforme suferința în sursă de venit.

Suferă de autism, nu poate vorbi și are o tumoră uriașă în creier. Suferința îi aduce zeci de mii de euro

Nicolas are autism, o tumoră cerebrală, nu poate vorbi și suferă crize convulsive de cel puțin zece ori pe zi. Pentru mulți, o astfel de viață ar însemna un chin.

Însă tânărul de 23 de ani a decis să-și „folosească” suferința într-un mod inedit: ca sursă pentru lucrările sale. Tablourile lui se vând și cu 30.000 de lire sterline. A avut expoziții în cele mai celebre galerii de artă din SUA și Marea Britanie, iar printre clienții săi fideli se numără tenismanul Roger Federer.

Suferă de autism, nu poate vorbi și are o tumoră uriașă în creier. Durerea îi aduce zeci de mii de euro

Citește și: Una are 40 de ani, cealaltă, 21. Sunt cele mai bune prietene, dar oamenii rămân fără cuvinte când află, de fapt, ce le leagă pe cele două femei: „Ador întrebarea asta!”

Nicolas Kotanxis s-a născut în California, SUA. Este fiul mijlociul al lui Euthym Kotanxis, medic urgentist, și al soției acestuia, Krisann, coregraf.

„N-am văzut niciun semn îngrijorător în primele lui luni de viață. Nicolas părea să se dezvolte normal, avea dor un zâmbet ‘strâmb`. Nu am bănuit nimic”, a povestit mama lui.

Într-o dimineață când Nicolas avea un an, a avut prima criză.

„Krisann era cu el când s-a întâmplat. Când mi-a povestit, nu m-am speriat, am crezut că avea febră, atât. A doua zi, s-a întâmplat iar. A fost începutul unui șir lung de analize și investigații medicale”, a spus Euthym Kotanxis.

Suferă de autism, nu poate vorbi și are o tumoră uriașă în creier. Durerea îi aduce zeci de mii de euro

Citește și: Medicii i-au spus să își plănuiască înmormântarea, dar ea le-a dovedit că este un miracol. Cum reușește tânăra, zi de zi, „să țină cancerul la ușă”?

A durat aproape trei luni până când au primit diagnosticul: fiul lor avea o tumoră cerebrală și o formă de epilepsie rezistentă la tratament.

Pe măsură ce timpul a trecut, crizele băiatului au devenit tot mai dese. Dacă unele se terminau în cinci secunde, altele durau și câte un minut. Părinții nu puteau face nimic altceva decât să privească neputincioși.

Era clar că Nicolas nu era un copil normal. La școală, nu putea ține pasul cu colegii lui. Cu toate astea, familia a decis să nu îl menajeze.

Suferă de autism, nu poate vorbi și are o tumoră uriașă în creier. Durerea îi aduce zeci de mii de euro

Citește și: Bunicuța care și-a salvat nepoții de coronavirus își dezvăluie secretele: „Când ne întâlnim, în loc de pupături şi îmbrăţişări, vom face cu ochiul”

Nu lua note de trecere la examene, dar avea un mod aparte de a se exprima: pictura.

Astfel, arta a devenit limbajul băiatului. Astăzi, tablourile lui se vând și cu 30.000 de lire sterline. Printre clienții lui Nicolas se numără și legenda tenisului, Roger Federer.

Toți banii pe care îi câștigă din vânzări sunt folosiți pentru tratamentul lui. Medicii estimează că, până la 23 de ani, a suferit peste 50.000 de crize epileptice.

Recomandari