Antena Căutare

Tabloul care îi face pe oameni să se întrebe dacă există călătoria în timp. Ce detaliu a ieșit la iveală

La prima vedere pare un simplu tablou, însă la o analiză mai atentă, putem observa că prezența feminină din pictură ține în mână un obiect misterios. După ce anumite persoane și-au dat seama ce ar putea fi, acestea s-au gândit la existența călătoriei în timp. Ce se ascunde, de fapt, în imagine?

Tablouul "Cel Așteptat"

Yahoo

Reprezentarea în tablou a unei femeii care ține în mână un obiect a ridicat zeci de semne de întrebare. Mulți oameni au ajuns să creadă că este vorba despre călătoria în timp și asta pentru că persoana din imagine ar ține în mână un iPhone.

Ciudat nu este că un telefon de ultimă generație apare într-o pictură, ci faptul că tabloul, intitulat "Cel Așteptat", aparține unui artist austriac Ferdinand Georg Waldmüller, care l-a creat în secolul al XIX-lea.

Ce se află în imagine, de fapt

În perioada respectivă, tehnologia nu evoluase și nici nu se poate vorbi de existența iPhone-urilor. Tabloul a ajuns vial pe internet în urmă cu ceva timp după ce mai multe persoane au afirmat că femeia din tablou chiar ține în mână un telefon de ultimă generație.

Părerile au fost împărțite, însă majoritatea a susținut că este vorba de un telefon iPhone într-o perioadă în care celularele nu existau. De aici, a pornit ideea că există călătoria în timp, pentru că altă explicație nu putea justifica evenimentul ciudat, iar răspunsul la întrebarea "Cum a putut ajunge un iPhone în secolul 19?", era greu de găsit.

Până și CEO Apple, Tim Cook a ajuns să creadă că este vorba de un iPhone în alte tablouri celebre, potrivit cnbc.com.

Citește și: Cum arată vițelul cu două capete la care cetățenii unui sat din India au început să se roage după ce s-a născut

Însă, surse specializate în analiza tablourilor și a obiectelor contoversate din tablouri susțin că nu este vorba de un iPhone și nici măcar de un telefon. La mijloc ar fi vorba de psihologia umană și cum a ajuns societatea să perceapă realitatea înconjurătoare.

Experții elimină ipoteza conform căreia cineva din viitor ar fi călătorit în timp, iar pictorul ar fi reprezentat un telefon de ultimă generație într-un tablou celebru. Potrivit acestora, în imagine se poate obsera o femeie care ține în mână mai degrabă o carte, decât un telefon mobil. Iar la mijlocul percepției eronate este vorba de ancorarea în lumea digitală a multor oameni, care, absorbiți de tehnologie, încep să vadă obiectele de care nu se pot desprinde, în orice loc.

Citește și: Creatura bizară cu chip de om și corp de pasăre, care i-a speriat pe mulți! Ce este, de fapt, acvila harpia

Psihologii susțin că tehnologia a deformat realitatea, iar telefoanele au devenit extensii ale oamenilor, lucru care îi face să nu mai poată percepe lumea decât în barierele tehnologice.

Motivul bizar pentru care, la altar, mirele stă în dreapta miresei. Obiceiul are rădăcini violente... Claire Burt s-a luptat cu kilogramele în plus, iar ambiția a ajutat-o să se transforme într-o altă persoană. Cum arată a...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe...
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022. Fecioarele vor întâmpina greutăți astăzi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 decembrie 2022 spune că Fecioarele ar trebui să se mai odihnească....
Parteneri
Modele de brazi împodobiți în 2022. Care sunt trendurile pentru anul acesta
Catine.ro
Ultimele știri
x