Căutare Live

Creatura bizară cu chip de om și corp de pasăre, care i-a speriat pe mulți! Ce este, de fapt, acvila harpia

De ceva timp, în mediul online circulă niște imagini cu o creatură bizară și internauții au încercat să își dea seama ce animal apare în fotografii. Se pare că ar fi vorba despre o pasăre cât se poate de reală, ce provine dintr-o specie neobișnuită, ce a pus milioane de oameni pe jar.

Acvila harpie are un aspect ieșit din comun, ce a uimit milioane de oameni din întreaga lume

sursa foto: Profimedia

Pe diferite site-uri sau rețele de socializare au circulat în ultima perioadă mai multe imagini surprinzătoare cu o creatură impresionantă, ce poate da fiori oricui, încă din primele secunde. Curioși din fire, mulți dintre internauți au încercat să descopere despre ce vietate este vorba.

Oricât de greu ar părea de crezut se pare că nu este vorba despre o creatură fantastică, ci despre o pasăre cât se poate de reală, cu aspect impresionant.

Ce este și cum arată vulturul harpie, o creatură imensă cu aripi de doi metri

Văzând cum arată strania vietate, mulți au fost de părere că au de-a face mai degrabă cu o persoană îmbrăcată cu un costum format din multe pene.

Descoperă mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus.

Creatura este, de fapt, un vultur din specia acvila harpie (Harpia harpyja), o pasăre maiestuoasă, de mari dimensiuni și cu o reputație de temut. Potrivit specialiștilor, femelele acestei specii au o înălțime de aproxdimativ un metri și o anvergură a aripilor de aproape doi metri. Din punct de vedere al greutății, pasărea poate ajunge să cântăreasă și nouă kilograme. Masculii sunt mai mici și exemplarele acestei specii trăiesc până la 40 de ani.

Citește și: Un vultur a trimis sute de SMS-uri în roaming și a falimentat un studiu științific! ”Min ne-a costat bani grei!”

Totuși, șansele să dai accidental peste o acvilă harpie sunt extrem de mici, fiindcă aceste păsări trăiesc în pădurile din Mexic, America Centrală sau America de Sud și sunt cel mai adesea găsite în Brazilia.

Ceea ce este uluitor la această pasăre este nu doar aspectul, ce lasă impresia unui chip de om cu mască de carnaval venețian, ci și dimensiunea. Unii experți sunt de părere că numele său provine de la noțiunea de „harpie”, adică un monstru jumătate femeie și jumătate pasăre, din mitologia greacă.

Acvila harpia este a doua cea mai mare pasăre din lume, fiind depășită doar de acvila filipineză. Penajul este bogat, de culoare gri cu negru, iar ghearele pot ajunge până la 15 centimetri lungime, lucru ce face din această pasăre un prădător de temut, arată cei de la uber-facts.com.

Vietățile își fac cuib în ramurile arborilor, la 20-40 de metri înălțime. Se hrănește preponderant cu animale de mici dimensiuni, precum maimuțe și leneși, dar consumă adesea și reptile (șerpi, iguane) sau păsări. Un alt detaliu surprinzător la acvila harpia este faptul că este unul dintre animalele cele mai puternice în raport cu greutatea sa, aceasta putând ridica în zbor o pradă egală cu ea.

Citește și: Creatură uriașă, care se târăște ca un păianjen, filmată de camere. Câinii au început să latre frenetic: ”E un ghoul”

Din păcate, în unele regiuni din Mexic, acvila harpia este pe cale de dispariție din cauza omului. Această specie inedită de pasăre este vânată excesiv datorită aspectului său măiestuos, fapt ce a dus la apariția unor acțiuni de conservare. Numeroase organizații au încercat de-a lungul timpului să protejeze specia de vânători și de acțiunea negativă a omului asupra mediului.

Acvila harpie este considerată a fi pasărea țării Panama. În Belize, una dintre păsările eliberate în mediul natural a fost numită „Hope” (n.r. „speranța”) și a primit titlul de ambasador pentru schimbarea climatică, în contextul Conferinței pentru Mediu a Națiunilor Unite (2009).

În Venezuela, pasărea apare pe una dintre monedele locale. Mai mult decât atât, aceasta a fost sursă de inspirație pentru personajul Fawkes, o pasăre Phoenix deținută de profesorul Dumbledore din celebra serie „Harry Potter”.

Nicola Glenday s-a îngrășat 50 de kilograme, aparent fără motiv. Și tu faci acest gest, fără să îți dai seama... Doi tineri au cumpărat o salată de la magazin și au încremenit când au văzut ce era în pungă. Ce se strecurase printre f...
Parteneri
Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente
Catine.ro
Ultimele știri
x