Antena Căutare

Tânăra care susține că este alergică la „alergat”. Momentul care a făcut-o să-și dea seama că are o afecțiune

O femeie din Canada care susține că este „alergică la alergare" a descris momentul în care i s-a făcut rău și i s-a umflat fața, după ce s-a grăbit să prindă avionul.

Colaj cu tânăra alergică la alergat
O tânără din Canada susține că este alergică la alergat | Instagram

O tânără de 27 de ani a alergat prin aeroport și când a ajuns în avion a observat că avea o reacție foarte urâtă pe piele și că abia mai putea respira. De atunci, tânăra car eurmează să facă investigații medicale, este aproape sigură că este „alergică la alergat”, potrivit Daily Mail.

Tânăra pe nume Divz Mangat călătorea luna trecută din Canada spre Punta Cana în Republica Dominicană, împreună cu sora ei, Dee Mangat, și câțiva prieteni.

Citește și: Testul cu lingura, pe care să-l faci în 60 de secunde. Îți dezvăluie dacă ai o afecțiune ascunsă

Tânăra care a făcut o alergie după ce a alergat prin aeroport

Tinerii au fost nevoiți să se grăbească prin aeroport pentru a nu pierde avionul, iar la scurt timp după aceea, Divz a început să facă urticarie.

Incidentul a convins-o că are anafilaxie indusă de exercițiu, o tulburare rară în care pacientul manifestă reacții alergice după ce participă la o activitate fizică.

„În ultimele câteva luni de fiecare dată când am alergat sau m-am stresat, mi-a apărut urticarie”, a explicat ea recent.

Sora lui Divz, Dee, a filmat incidentul din aeroport și a distribuit imaginile pe TikTok.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Cum Divz aproape că a murit din cauza unei întârzieri la avion”, s-a numit videoclipul viral.

„A fost pentru prima dată când am întârziat în aeroport și pentru că aveam un zbor de legătură a trebuit să ne grăbim la poartă. Atunci lucrurile au început să devină foarte rele. Divz a început să aibă reacții alergice severe, dar nu știa la ce este alergică. Odată ce ne-am urcat în avion, a început să facă urticarie”, a povestit sora fetei.

Dee a explicat că sora ei a încercat să ia un medicament, dar că nu a ajutat-o, așa că a fost nevoită să folosească un autoinjector de epinefrină.

În cele din urmă, tânăra a spus că tratamentul a ajutat-o și că s-a simțit bine după aceea, în afară de faptul că a fost "un pic somnoroasă".

Citește și: Ea este femeia alergică la frig. Ce se întâmplă dacă îi este rece și cum reușește să țină sub control afecțiunea de care suferă

Ea este femeia alergică la frig. Ce se întâmplă dacă îi este rece și cum reușește să țină sub control afecțiunea de care suferă

Divz a explicat că a fost nevoită să meargă la spital de câteva ori din cauza misterioaselor reacții alergice.

Medicii de la spital nu și-au putut da seama ce le provoca, așa că i s-a spus să meargă la un specialist.

În prezent, ea așteaptă o programare și, între timp, încearcă să ia lucrurile încet.

„Sunt foarte precaută să nu-mi fac inima să bată foarte repede. Încerc doar să fiu foarte calmă și să mă asigur că nu se va mai întâmpla din nou”.

Simptomele unei astfel de alergii includ mâncărimi ale pielii, urticarie, înroșire, respirație șuierătoare, greață, crampe abdominale și diaree în urma exercițiilor fizice.

„Dacă activitatea fizică continuă, pacienții pot evolua către simptome mai severe, inclusiv umflături sub piele, hipotensiune arterială [tensiune arterială scăzută] și, în cele din urmă, colaps cardiovascular',

În timp ce Dee a recunoscut că la început nu era prea sigură de afirmațiile surorii sale că era alergică la alergare, după incidentul de la aeroport, s-a convins.

„Am zis: 'Da, bine, sigur. Nu am auzit niciodată de așa ceva". M-am gândit că este un fel de fenomen nebunesc. Nu am mai văzut niciodată pe cineva care să fie alergic la alergare', și-a amintit ea.

După ce TikTok-ul lui Dee a avut parte de multă atenție pe Internet, mii de oameni au intrat în secțiunea de comentarii pentru a-și împărtăși părerile.

Citește și: Câinele său i-a ronțăit degetul până la os, în timp ce dormea, dar asta i-a salvat viața. Ce a observat când s-a trezit

În timp ce unii oameni au fost surprinși de această afecțiune, alții care suferă și ei de această afecțiune au vorbit și și-au împărtășit propriile experiențe.

Unii profesioniști din domeniul medical chiar s-au implicat și i-au dat sfaturi lui Divz - iar aceasta a fost foarte recunoscătoare pentru sfaturile lor.

„Faptul că vedeți că și alți oameni au probleme similare vă ajută, într-un fel", a spus Divz Mangat.

Cine este și cum arată cea mai mică femeie din lume. Bărbații roiesc în jurul ei, dar nu are soț și nici copii... Doar cei cu "vedere telescopică" pot găsi în 10 secunde pisica furișată din imagine. Testul care a măcinat zec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x