Antena Căutare

Te-ai întrebat vreodată? De ce pe aproape toate fermoarele apare inscripţia YKK. Explicația este foarte simplă

Probabil ai observat si tu, la un moment dat, pe formoarul unei perechi de blugi sau al unei geci, inițialele „YKK”? Explicaţia este una cât se poate de simplă.

Probabil ai observat si tu, la un moment dat, pe formoarul unei perechi de blugi sau al unei geci, inițialele „YKK”? Explicaţia este una cât se poate de simplă.

„YKK” este numele celei mai mari companii din lume, de origine japoneză, care produce acest sistem de închidere pentru haine. A fost fondată în anul 1934 de un bărbat pe nume Tadao Yoshida.

Prescurtarea „YKK” înseamnă „Yoshida Kogyo Kabushikikaisa”, adică „Yoshida Company Limited” („Yoshida, companie cu răspundere limitată”), scrie gandul.info.

Totuşi, fermoarul nu a fost inventat în cadrul YKK. Un american pe nume Whitcomb L. Judson este considerat inventatorul fermoarului, pe care l-a denumit, în 1893, încuietoare.

Cum s-au descurcat canadienii cu Dacia din perioada comunistă: "Am făcut plinul şi bancheta din spate s-a umplut de... Doamne, parcă nu este el! Cum ar fi arătat Michael Jackson, la 50 de ani, dacă nu apela la operațiile estetice. Imaginea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x