Antena Căutare

Test de inteligență și atenție. Care este bucata lipsă din imagine?

Testul Raven este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare teste de inteligenta din lume, in special pentru ca depaseste barierele culturale si lingvistice, fiind un test de determinare a coeficientului de inteligenta (IQ) bazat exclusiv pe imagini

Testul Raven este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare teste de inteligenta din lume, in special pentru ca depaseste barierele culturale si lingvistice, fiind un test de determinare a coeficientului de inteligenta (IQ) bazat exclusiv pe imagini.

Testul a fost creat si dezvoltat de catre John C. Raven in anul 1936 si consta in identificarea elementelor lipsa din anumite imagini care completeaza perfect un anumit tipar. Testul mai este numit si „matricele progresive Raven” pentru ca imaginile-tipar sunt prezentate in forma de matrice, iar dificultatea lor creste progresiv.

Desi a fost creat initial doar pentru scopul cercetarii, datorita faptului ca este usor de folosit si de interpretat, testul a devenit rapid popular si a inceput sa aiba o multime de aplicatii practice. In prezent, testul Raven este foarte folosit in cadru educational si este potrivit atat pentru copii (peste varsta de 5 ani), cat si pentru adulti.

Una dintre imaginile propuse de Raven este și cea de sus, iar bucata lipsă este ultima din dreapta-jos!

A vrut să facă o omletă, dar în ou a găsit ceva inexplicabil: "Nu am văzut niciodată aşa ceva"... Descoperire ULUITOARE: Cât durează viața după moarte?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x