Antena Căutare

Tot Berlinul a cazut in admiratie: a fost "realizat" jaful perfect

Pare o poveste din filmele cu Jason Statham, dar e realitate suta la suta. Doi barbati de 40 de ani au sapat un tunel de 45 de metri, in centrul Berlinului, fara ca nimeni sa bage de seama si au furat bunuri din 230 de seifuri pentru care nu exista reclamatii, deci Politia nu poate face nimic. Miroase a jaf profesionist?

Pe usita din Schlosstrasse 46 a Bancii Volksbank apre un anunt. Scris in graba, cu markerul rosu. "Inchis din motive tehnice pana joi!" "Motivul tehnic" este un jaf. Un jaf perfect. "Fugiti, ba, cu ursul, nu exista asa ceva!", veti spune. Tot Berlinul insa, priveste cu admiratie isprava. Mai mult, chiar purtatorul de cuvant al Politiei a declarat ca baietii sunt "super profesionisti". Cine a mai vazut ca sticletii sa laude raufacatorii?

La 48 de ore de la "afacere', nimeni nu poate spune, cu exactitate nimic. Patronul restaurantului "La Castelana", un italian perciunat si geluit, a declara ca a vazut, cu doua zile in urma, in parcarea dintre carciuma si banca, doi indivizi cam la 40 de ani, imbracati ca Doreii de la noi, cu salopeta, fumand relaxat. "Abia dupa jaf am facut legatura. Aici, in zona, nu se faceau niciun fel de lucrari ori sapaturi, asa ca ce sa caute muncitorii?"

In februarie anul trecut un barbat a inchiriat un loc din parcarea subterana. Pasaportul olandez pe care l-a prezentat s-a dovedit a fi, finalmente, logic, fals. Acolo, jos, au ridicat o cortina metalica pentru a putea lucra fara a fi vazuti. Intre locul inchiriat si zona seifurilor au sapat, atentie, un tunel de 45 de metri lungime si 1,5 metri inaltime. La final, au trecut prin beton!!!

"Astfel de sapaturi nu se fac cu un ciocan si o surubelnita, ai nevoie de echipamente speciale si de timp, mult timp", a spus un angajat al bancii. "Aparatele de taiat, cu capetele de diamant, fac un zgomot teribil. Vibreaza. Dau trepidatii!". Ei, bine, nimeni nu a auzit nimic. 45 de metri "escavati", vreme de aproape un an!!!

Vinerea trecuta, la final de saptamana, alarma bancii a pornit. Vuiet mare. Au blocat tot, au facut cercetari. Era de la vibratiile provocate de masinile ce treceau prin zona....Recapitulam: cativa insi sapa, vreme de un an, un tunel de 45 de metri, de inaltimea unui om. Ajung la un zid din beton, il doboara si pe acela. Nimeni nu aude nimic. Apoi, alarma se declanseaza de la cateva Mertane...

Continuam!

Vineri porneste alarma, ca in "Cum sa furi un milion", celebra pelicula din 1966. Se semneaza procesul verbal de constatare, se pleaca acsa. Duminica, baietii "opereaza". Banca avea inchiriate 900 de seifuri pentru cetatenii berlinezi. Dintr-acelea unde oamenii isi tin, "in siguranta" credeau ei, toate bunurile de pret: documente, ceasuri, bani. Logic, nimic nu e trecut pe hartie! E a lor, inchiriata pentru ei, nimeni nu-i deranjeaza. Din 900 de bucati, hotii ataca si golesc pana la tabla 230. Politia nu poate face nimic, pentru ca, practic, aceste lucruri nu exista pe hartie. Fiecare tine minte ce a avut si a pierdut. Luni, alarma porneste iar. Alarma de foc. La plecare, baietii veseli, flambasera, in joaca, camerele de luat vederi, ca sa stearga orice fel de urma. Ca si cum ar fi lasat vreuna...

Asta-i povestea. Fara acte, fara zgomot, dar cu tunel de 45 de metri. Treaba e reala. Nu film, nu scenariu, nu inventie. Jaf perfect sau ce?

Un suport de laptop vintage si inedit!... Nici "spontana" nu mai e ce-a fost! Pana si greva are intarziere la CFR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x