Antena Căutare

Transhumanta in Spania, la un alt nivel: Ciobanii iberici au defilat cu oile chiar prin centrul Madridului!

Iarna inca n-a ajuns in Spania, dar ciobanii iberici aproape au terminat transhumanta. Strazile Madridului au fost ocupate ieri de turmele de oi care se indreapta spre locurile de iernat. Ritualul i-a incantat pe localnici si pe turisti.

Pastorii spanioli isi duc, in fiecare an, oile la iernat, in tinuturile mai calde din sudul tarii. La Madrid, o veche traditie le permite sa strabata orasul cu turmele lor. Potrivit istoricilor, dreptul le-a fost conferit acum vreo 800 de ani, cand capitala de astazi era doar putin mai mare decat un sat. Oierii nu vor sa renunte la el cu niciun pret, mai ales ca extinderea urbana le-a blocat multe alte cai de transhumanta.

Chiar daca unele oi ratacite se mai ospateaza pe spatiile verzi , primaria este, si ea, multumita sa le dea cale libera. De-a lungul anilor, transhumanta a devenit un spectacol care inveseleste orasul. Mai ales ca fermierii isi aduc, alaturi de oi, vacile, caii si cainii, iar la popasuri incanta publicul cu muzica si dansuri.

La parada animala din Madrid au luat parte 2500 de animale. In total, in fiecare an, circa un milion de oi sunt deplasate pe drumurile transhumantei din Spania. Pastorii au dreptul sa foloseasca, in acest scop, peste 125.000 de kilometri de drumuri si poteci.

Foto: rt.com

Marina Pasenciuc este cea mai sexy mamica din Romania... Au mers mult prea departe? Iisus si Maria intr-un pat, reclama care a starnit controverse in lumea crestina!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x