Antena Căutare

Tu știai? Ce trebuie să faci cu lumânarea din noaptea de Înviere: În niciun caz nu o arunca, e mare păcat!

Noaptea de Înviere, când creștinii merg la biserică pentru a lua Lumină este una cu adevărat specială. Este un obicei care se păstrează în toate zonelor țării, însă nu toată lumea știe ce să facă cu lumânarea când ajunge acasă. 

Noaptea de Înviere, când creștinii merg la biserică pentru a lua Lumină, este una cu adevărat specială. Este un obicei care se păstrează în toate zonelor țării, însă nu toată lumea știe ce să facă cu lumânarea când ajunge acasă.

Potrivit tradiției, lumânarea pe care o aprindem în noaptea de Înviere reprezintă jertfă pe care o aducem lui Dumnezeu. Nu trebuie aruncată sub nicio formă.

Preoții spun că lumânarea trebuie păstrată la loc de cinste și aprinsă câte puțin în fiecare zi a săptămânii luminate. Dacă nu vreți să o aprindeți încasă, atunci puteți să o duceți la cimitir, la mormnintele celor dragi, notează doxologia.ro.

Se spune că această lumânare poate fi aprinsă și atunci când o persoană trece prin clipe dificile sau starea lor de sănătate nu este foarte bună. Totodată, bătrânii cred că aprinsă în caz de vreme rea, ar proteja casa de fulgere și alte calamități ale naturii.

PAȘTE 2018. Mesaje de Paște. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi cu ocazia sărbătorilo pasc... Nouă ouă Faberge, expuse de Paşte! Adevărate comori, „bijuteriile” valorează milioane de euro....
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x