Antena Căutare

UIMITOR! Dinozaurii nu au disparut din cauza unui asteroid!

Teoria conform careia un asteroid a provocat disparitia dinozaurilor a fost spulberata. Noi date furnizate de telescopul in infrarosu WISE, lansat de NASA, sugereaza ca asteroidul din familia Baptisina nu a fost responsabil cu disparitia in masa a dinozaurilor.

"Ca urmare a anchetei realizate de NASA, disparitia dinozaurilor ramane o problema de discutat", a afirmat specialistul Lindley Johnson intr-o declaratie. Teoria Baptisina a fost publicata initial in revista Nature in 2007.

Potrivit acesteia, o ciocnire a avut loc intre asteroidul Baptisina si un alt asteroid pe centura dintre Marte si Jupiter, acum aproximativ 160 milioane de ani. Una dintre bucati a lovit Pamantul, cauzand moartea dinozaurilor. Cu ajutorul telescopului WISE, oamenii de stiinta au analizat lumina soarelui reflectata asupra a circa 1.000 de asteroizi asemanatori cu Baptisina, descoperind ca acesta s-a fragmentat acum 80, si nu 160 milioane de ani.

Joseph Masiero, initiatorul anchetei a declarat: "Incercam sa reconstruim imaginea asteroizilor care s-au ciocnit".

Aeronava WISE a NASA a fost lansata in 2009 pentru a cartografia intreaga bolta cereasca. Aceasta este in prezent plasata in stare de hibernare.

SURSA: Huffington Post

FOTO: NASA/JPL Caltech

Vezi cea mai mica femeie din lume!... Vezi cel mai mare aligator capturat in Florida!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x