Un băiețel autist, în vârstă de numai opt ani, reușește să comunice cu mama sa prin Google Maps. Nu poate scoate un cuvânt: "A fost incredibil! Am început să plâng"

 
+4 click pentru
galerie

Un băieţel de opt ani, din Lanarkshire, Scoţia,care suferă de autism şi nu vorbeşte, a reuşit să înveţe să comunice cu mama sa, prin intermediul Google Street View. 

Isaac se străduieşte să facă o mulţime de lucruri de unul singur. Însă, la un singur lucru excelează: comunicarea prin Google Street Map, folosindu-se de un iPad. Copilul reuşeşte să reconstituie traseul exact spre casă, folosind doar aplicaţia hărţi şi memoria lui incredibilă din orice locaţie, chiar dacă se afla la sute de mile depărtare.

Prima dată când şi-a arătat acest talent a fost în vara anului 2014, pe când avea doar şase ani şi familia l-a dus la o cabană, la120 de mile depărtare de casă.

"Am fost uimită să văd cum un copil, care nu înţelege numerele şi literele şi care abia se întoarce atunci când este strigat pe nume, poate să aibă un asemenea talent", a mărturisit mama băiatului.

Isaac, care merge la o şcoală specială pentru copiii cu dizabilităţi, a reuşit să-şi şocheze mama. A refăcut întregul traseu către şcoala situată la 14 mile distanţă, folosind Google Maps.  

"Mi-a arătat, pas cu pas, ruta pe care o parcurge taxiul, chiar şi locul în care maşina parchează şi îl lasă să coboare" , a mai adăugat femeia. "Ba chiar, m-a dus până la uşa pe care intră, fără să scoată un singur cuvânt".

Băieţelul, care mai are o soră ce suferă de autism, acum foloseşte aplicaţia pentru a-i arăta mamei unde vrea să meargă, fie că este la biserică sau într-un parc. Ba mai mult, Issac îi comunică mamei când nu se simte bine, arătându-i drumul spre doctor, prin Google Street. 

"Pentru prima dată, a reuşit să îmi spună că nu se simte bine. A fost incredibil! Am început să plâng. Acum, poate face legătura între locurile pe care le vizitează şi oameni, sentimente şi emoţii legate de locurile în care am fost", a povestit mama băiatului, într-o postare pe blogul personal.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE