Antena Căutare

Un băiețel autist, în vârstă de numai opt ani, reușește să comunice cu mama sa prin Google Maps. Nu poate scoate un cuvânt: "A fost incredibil! Am început să plâng"

Un băieţel de opt ani, din Lanarkshire, Scoţia,care suferă de autism şi nu vorbeşte, a reuşit să înveţe să comunice cu mama sa, prin intermediul Google Street View. 

Un băieţel de opt ani, din Lanarkshire, Scoţia,care suferă de autism şi nu vorbeşte, a reuşit să înveţe să comunice cu mama sa, prin intermediul Google Street View.

Isaac se străduieşte să facă o mulţime de lucruri de unul singur. Însă, la un singur lucru excelează: comunicarea prin Google Street Map, folosindu-se de un iPad. Copilul reuşeşte să reconstituie traseul exact spre casă, folosind doar aplicaţia hărţi şi memoria lui incredibilă din orice locaţie, chiar dacă se afla la sute de mile depărtare.

Prima dată când şi-a arătat acest talent a fost în vara anului 2014, pe când avea doar şase ani şi familia l-a dus la o cabană, la120 de mile depărtare de casă.

"Am fost uimită să văd cum un copil, care nu înţelege numerele şi literele şi care abia se întoarce atunci când este strigat pe nume, poate să aibă un asemenea talent", a mărturisit mama băiatului.

Isaac, care merge la o şcoală specială pentru copiii cu dizabilităţi, a reuşit să-şi şocheze mama. A refăcut întregul traseu către şcoala situată la 14 mile distanţă, folosind Google Maps.

"Mi-a arătat, pas cu pas, ruta pe care o parcurge taxiul, chiar şi locul în care maşina parchează şi îl lasă să coboare" , a mai adăugat femeia. "Ba chiar, m-a dus până la uşa pe care intră, fără să scoată un singur cuvânt".

Băieţelul, care mai are o soră ce suferă de autism, acum foloseşte aplicaţia pentru a-i arăta mamei unde vrea să meargă, fie că este la biserică sau într-un parc. Ba mai mult, Issac îi comunică mamei când nu se simte bine, arătându-i drumul spre doctor, prin Google Street.

"Pentru prima dată, a reuşit să îmi spună că nu se simte bine. A fost incredibil! Am început să plâng. Acum, poate face legătura între locurile pe care le vizitează şi oameni, sentimente şi emoţii legate de locurile în care am fost", a povestit mama băiatului, într-o postare pe blogul personal.

HOROSCOP DE 8 MARTIE! Care este cea mai bună mamă în funcție de zodie? Știm, vei spune: „A mea!”... Ai doar 5 secunde la dispoziţie. Milioane de oameni au încercat să îl rezolve. Ce număr lipseşte din şirul de mai jos? T...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x