Antena Căutare

Un bărbat nu a observat că a început să devină albastru. Un simplu anunț dintr-o revistă i-a transformat radical viața

Paul Karason a fost cunoscut drept „Papa Ștrumpf” după ce pielea lui a devenit albastră.

un barbat cu pielea albastra intr-un colaj de imagini Galerie
Paul Karason a fost cunoscut drept „Papa Ștrumpf” după ce pielea lui a devenit albastră. | Profimedia, Getty Images

Bărbatul a urmat o automedicație, din cauză că suferea de mai multe afecțiuni, ceea ce i-a schimbat radical aspectul. Deși bărbatul a murit în anul 2013, mai multe imagini au reapărut în atenția publicului, la câțiva ani de când a devenit celebru, scrie Daily Mail.

Citește și: Se filma în timp ce lucra când în mijlocul progamului a primit un apel și a fost dat afară pe loc. Imaginile sunt virale

Cine a fost Paul, omul căruia i se spunea Papa Ștrumpf. Destinul său pare desprins dintr-un film SF

Paul Karason, care suferea de o serie de afecțiuni, inclusiv dermatită, a consumat argint coloidal, pentru a-și vindeca pielea care începuse să se descuameze.

În 2008, bărbatul din Washington a început să frece acea compoziție și pe piele, dar în final nu s-a ales decât cu argiria (sau argiroza) - un sindrom medical rar cauzat de excesul de argint care intră în contact cu organismul.

Paul a devenit cunoscut sub numele de „Blue Man/Omul albastru” sau „Papa Ștrumpf”, fiind asemănat cu îndrăgitul personaj din filmul cu același nume (Ștrumpfii, 2011).

Bărbatul și-a colorat pielea, după ce a început să bea amestecul de argint coloidal în casă. El citise un anunț într-o revistă, care spunea că substanța ar îmbunătăți sănătatea și ar promova întinerirea.

Amestecul, care conținea ioni de argint și nanoparticule suspendate în lichid, a făcut ca pielea lui Paul să-și schimbe complet culoarea, dar nu a observat acest lucru până când un prieten i-a atras atenția.

„Un prieten care nu mă mai văzuse de ceva vreme a venit și m-a întrebat ce mi-am făcut”, a spus Paul, care s-a născut cu pielea deschisă și cu părul roșcat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a susținut, atunci, că pielea sa albastră îl ferea, totuși, să se ardă din cauza razelor solare. Cu toate acestea, a remarcat Paul, nu i-a plăcut faptul că oamenii se holbau la el pentru că era diferit.

La câțiva ani după ce a devenit inițial cunoscut, viața personală a lui Paul s-a schimbat.

S-a chinuit să-și găsească de lucru, s-a despărțit de logodnica sa și a suferit mai multe crize de sănătate, inclusiv cancer de prostată și probleme cardiace.

După ce și-a pierdut casa, în 2012, Paul a fost forțat să se mute din Madeira, California. El s-a întors în orașul natal Bellington, din Washington, devenind o persoană fără adăpost.

Citește și: „Ce e asta?” Creatura bizară găsită de o femeie în propria grădină. Are coadă lungă și patru picioare VIDEO

Cu toate acestea, după ce s-a întors acasă, s-a reîntâlnit cu o prietenă de școală, Jo Anna Elkins, iar cuplul - care avea să se căsătorească ulterior - s-a mutat împreună.

În septembrie 2013, Paul Karason a murit la vârsta de 62 de ani la un spital din Washington, unde era tratat pentru pneumonie, după ce a suferit un atac de cord.

Soția sa a declarat pentru presă că a suferit și un accident vascular cerebral.

Argintul folosit de Paul are proprietăți antibacteriene și a fost folosit pentru a lupta împotriva infecțiilor de mii de ani, dar a ieșit din uz când a fost dezvoltată penicilina, care este mult mai eficientă.

A continuat să fie folosit în unele medicamente fără prescripție medicală până în 1999, când Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) l-a interzis deoarece provoacă argirie.

Avea 112 kilograme și arăta așa, iar acum e de nerecunoscut după ce a slăbit aproape jumătate din greutate. Cum arată ac... Povestea incredibilă a unui bărbat care a murit înainte să afle că a câștigat marele premiu la loto. Cum s-a întâmplat t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x